De teama spionajului, Rusia le interzice militarilor sa aiba asupra lor smartphone-uri in misiune

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Parlamentul din Rusia a adoptat marti o modificare legislativa care le interzice militarilor sa aiba smartphone-uri asupra lor in timpul misiunilor, de teama spionajului, relateaza DPA, informeaza AGERPRES.

Membrii armatei ruse au de asemenea interdictie sa posteze pe internet informatii despre activitatile lor, a precizat intr-un comunicat camera inferioara a parlamentului, Duma de Stat.

A fost nevoie de o astfel de lege in contextul in care militarii “prezinta un interes special pentru serviciile secrete ale guvernelor straine, teroristi si organizatii extremiste”, se mai arata in comunicat.

Legea le interzice angajatilor armatei “sa aiba asupra lor dispozitive electronice persoanele” care pot stoca fotografii sau inregistrari video, care pot fi folosite pentru acces la internet sau pentru geolocalizare.

Armata rusa a avut frecvent de suferit in ultimii ani de pe urma interesului militarilor sai pentru retelele de socializare, potrivit AFP. Un militar rus a postat, de exemplu, pe Instagram, in 2014, in plin conflict in estul Ucrainei, doua fotografii afisate ca geolocalizare in Ucraina, unde oficial armata rusa nu a intervenit.

La sfarsitul lui 2017, Ministerul rus al Apararii a inceput sa furnizeze telefoane mobile cu un nivel ridicat de protectie ofiterilor sai superiori care au acces la documente sensibile, a anuntat ziarul Izvestia in februarie 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2