De vorba cu Simi Marcovici, un tip carismatic peste care nu se prea vede ca au trecut anii

PNL

Joi l-am intalnit pe Simi, seful galeriei baimarene, in fata la Primaria Baia Mare. Un personaj carismatic, daca e sa lasam la distanta altele. Era entuziasmat pentru ca reusise sa obtina pentru 15 membrii ai galeriei un microbuz cu care sa ajunga duminica la Cisnadie pentru a sustine fetele de la Minaur. Din vorba in vorba mi-a spus ca este extrem de incantat pentru diplomele de excelenta pe care le-a primit anul trecut de la diferite institutii ale statului deoarece galeria pe care el o manageriaza nu a primit nicio amenda si este singura din tara care nu a creat probleme.

Simi Marcovici: “Am primit aceste diplome de excelenta pentru comportamentul bun pe care l-am avut in salile de sport, pe stadioane si mai mult, nu am fost evacuati din sala. Chiar si Ministerul Afacerilor Interne ne-a premiat. Galeria noastra este singura din Romania premiata de ei. Diplome am mai primit de la prefect, de la primarul Municipiului Baia Mare, am primit si din partea Jandarmeriei, dar si a Consiliului Judetean.”

Simi ne-a dezvaluit ca saptamana trecuta s-a infratit cu galleria echipei Petrolul Ploiesti. Era extrem de mandru de aceasta realizare.

Simi Marcovici: “Noi suntem infratiti cu mai multe galerii, spre exemplu colegii din Bistrita vin cu noi in deplasare, acum, la Cisnadie. Deci ca infratire avem: Alba Iulia, Deva, Bistrita, Resita, U Cluj si saptamana trecuta ne-am infratit cu galeria echipei Petrolul Ploiesti. Deci e foarte important pentru noi sa fim infratiti. Tinem legatura si incercam sa ne ajutam reciproc”

Intrebat de numele galeriei baimarene, acesta ne-a explicat ca a existat candva un nume, dar au ramas fara el. Vis-à-vis de membrii, Simi ne-a spus ca din galerie fac parte si adolescenti si tineri studenti.

Simi Marcovici: “Am avut un nume la galerie, dar ni l-au luat altii si noi nu am mai facut demersuri deoarece nu am vrut sa facem rau nimanui. Avem categorii de tineri si adolescenti si studenti, dar si oameni mai in varsta care vin in functie de meciuri si de zilele in care se joaca. De exemplu la handbal suntem maxim 40. Tinerii au activitati scolare, iar altii sunt in anul IV si invata, deci sunt perioade cand lipsesc si e de inteles. Oricum ar fi noi incurajam echipa si cand pierde si cand castiga, indiferent de situatie. Cantam, strigam, ne simtim bine.”

Extrem de pozitiv si haios, chiar daca anii au trecut peste el, Simi a plecat multumit spre casa. Si da, spunem ca e un tip carismatic deoarece trebuie sa te nasti cu o astfel de meserie in sange, sa ai talentul si vointa de a tine atatia ani in “priza” o galerie de oameni cu caractere diferite si care au un singur scop comun: dragostea pentru sport.

Text si foto: Ana AVRAM

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1