De Ziua Romaniei – Vasile Vlasin a onorat eroii romani cazuti in Muntii Tatra (VIDEO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

vlasin-fotoLa initiativa candidatului PRU, Vasile Vlasin, Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita impreuna cu un grup de maramureseni la Zvolen, Slovcia, unde au fost onorati eroii neamului romanesc.

Un grup de 60 de membri ai  Partidului Romania Unita Maramures, insotiti de veterani de razboi, reprezentantii  Asociatiei Militarilor in Rezerva si artisiti populari au dus cosuri cu flori la Monumentul Cimitirului Central al Armatei Romane din Zvolen.

“Am organizat  Ziua Natională in Zvolen, la Cimitirul ostasilor romani care au luptat in Campania din Vest, în 1944 -1945, pentru eliberarea a zeci de orase din fosta Cehoslovacie de sub cel de-al treilea Reich. Slovacia este si azi plina de troite ridicate de localnici pentru soldatii romani. Am facut si noi, cei din Partidul România Unita Maramures, un gest simbolic. Am vrut sa fim acolo si…pur si simplu sa ne plecam cu respect in fata lor, de Ziua noastra Nationala”, a spus  Vasile Vlasin, liderul P.R.U. Maramures.

Manifiestarea maramuresenilor prezenti la Cimitirul Central al Armatei Romane din Zvolen, a tinut trei ore, timp in care a fost intonat Imnul de stat al Romaniei, a avut loc o slujba religioasa, s-au depus  flori la monumentul in jurul caruia isi dorm somnul de veci eroii Armatei Romane si s-au recitat si intonat cantece patriotice.

Pe parcursul programului dedicat Zilei de 1 decembrie, Vasile Vlasin a recitat un poem compus de mama lui, special pentru comemorarea eroilor neamului romanesc, iar la final, a fost onorat sa primeasca in dar din partea unui colonel, insigna cu stema nationala de la pieptul acestuia.

Zvolen, este locul unde isi dorm somnul de veci peste 10.000 de militari cazuti in luptele pentru eliberarea Cehiei si Slovaciei, lupte impotriva armatei hitleriste, care s-au dat in perioada 18 decembrie 1944 – 12 mai 1945, din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. vasile

    Minciuni de campanie electorală! Manifestarea a fost organizară de Asociația ”Cultul Eroilor Regina Maria”, asociație care este apolitică. Nu este adevărat că participanții sunt membri ai Partidului România Unită! Singurul membru al acestui partid care a făcut parte din grup a fost Vasile Vlașin. Oameni buni, nu cădeți victime manipulărilor!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *