A debutat a treia editie a ”Zilelor Maramuresului – Haida, hai in Maramures!”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

A treia editie a evenimentului ”Zielele Maramuresului – Haida, hai in Maramures!” a debutat vineri, 19 mai 2017, cu sedinta festiva desfasurata in Sala ”Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures. Alaturi de reprezentantii Consiliului Judetean s-au aflat si prefectul de Maramures, Sebastian Luput, secretarul de stat in Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiaga, secretarul de stat in Ministerul Sportului, Cosmin Butuza, reprezentanti ai Ministerului Afecerilor Externe (MAE), anunta biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures.

Cuvantul de deschidere i-a revenit presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care a subliniat faptul ca judetul a imbracat straie de sarbatoare, evenimentul ”Zilele Maramuresului” desfasurandu-se la un alt nivel fata de anii trecuti.

”Am stabilit in plenul Consiliului Judetean ca promovarea Maramuresului si recastigarea relatiilor internationale reprezinta o prioritate a judetului. Multumesc partenerilor nostri: Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Prefectura Maramures, Primaria Municipiului Baia Mare, care au inteles ca, muncind impreuna putem aduce satisfactie sociala locuitorilor.

Dorim sa le aratam oaspetilor de seama care ne viziteaza judetul cat de frumos este Maramuresul, portul si traditiile noastre, arhitectura traditionala, toate mostenite de la stramosii nostri. Avem speranta ca, atunci cand se vor intoarce in tarile lor, acestia vor vorbi cu incantare despre tot ce au vazut aici, fapt care va aduce noi si noi turisti in Maramures”, a aratat seful administratiei judetene. Presedintele Consiliului Judetean a dorit sa precizeze faptul ca, de organizarea acestui eveniment s-a ocupat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus.

Si prefectul Sebastian Luput a felicitat reprezentantii Consiliului Judetean pentru initiativa si implicare si a precizat faptul ca Maramuresul trebuie pastrat in topul destinatiilor turistice.

Secretarul de stat in Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiaga s-a declarat onorat si emotionat sa se afle din nou la masa consilierilor judeteni, de aceasta data, insa, dintr-o alta calitate.

”Va felicit pentru implicarea si eforturile pe care le faceti pentru a promova Romania in plan intern si international. Maramuresenii trebuie sa isi pastreze traditiile si obiceiurile mostenite peste ani, acestea fiind cartea noastra de vizita in lumea intreaga”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiaga, care le-a transmis tuturor sa traiasca ”Povestea Maramuresului”.

Reprezentantii misiunilor diplomatice acreditate la Bucuresti au fost primiti la Palatul Administrativ cu paine si sare, iar dupa cuvantul de bun venit adresat de oficialitati, au devenit parte a paradei care a pornit spre Muzeul Satului din Baia Mare. Aici a avut loc si deschiderea oficiala a evenimentului ”Zilele Maramuresului – Haida, hai in Maramures!”, unde au vorbit, pe rand, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, prefectul de Maramures, Sebastian Luput, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, Radu Onofrei, secretarul de stat in Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiaga.

Reprezentantul MAE s-a declarat incantat de frumusetile judetului nostru, aratand ca zona este asemenea unui sanctuar in care, atunci cand pasesti, simti ambianta placuta si caldura oamenilor. Acesta a precizat ca reprezentantii misiunilor diplomatice acreditate la Bucuresti care au acceptat invitatia de a participa la Zilele Maramuresului au venit din aproape toate colturile lumii. Totodata, a aratat faptul ca arborarea in cadrul paradei a steagurilor tuturor tarilor care si-au trimis reprezentanti a fost apreciata de oaspetii sositi din lumea intreaga.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *