Decebal Traian Remes, destainuiri din inchisoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fostul ministru Decebal Traian Remes a acordat la sfarsitul saptamanii trecute primul interviu de la iesirea din inchisoare, in cadrul emisiunii Secvential, de la Antena 3.

Cele mai importante declaratii ale lui Remes din timpul emisiunii:

– A fost o odisee personala, am numarat zilele de pedeapsa executata efectiv, atat calendaristic, cat si castigate prin munca, dar am numarat si ani. Niciodata nu am avut nici sapte luni grase si acum sunt in ciclul celor sapte ani slabi. Si mi-am ispasit doar o parte din pedeapsa. Ciclul asta tinde spre 12 ani, mai mult decat doua mandate prezidentiale umflate din Romania.

– Nu ma puteam barbieri fara oglinda, oglinda nu aveam decat in apele din curte, nu ma puteam barbieri fara apa calda si era apa calda de 2 ori pe saptamana si multe alte lucruri. Pe de alta parte, daca tot m-au trimis intr-un fel de manastire, sau pensiune sponsorizata de stat, pentru ca doar „ingeri” am intalnit acolo, ca in Parlament, am zis sa ma adaptez locului si momentului. Am inteles de ce am ajuns acolo, am inteles cui folosea. Un singur lucru nu am inteles. De ce am fost primul preferat.

– Eu am aparut foarte tarziu pe liste, eram in coada, si dintr-o data am sarit direct in fata. Am vazut ca voi fi condamnat inainte de Adrian Nastase. Cand s-a convenit, nu stiu intre cine, ca trebuie sa finalizam o lista de corupti si acestia trebuie sa aiba nume din politica, s-a sesizat, dintr-o data, harnicie teribila de acolo de unde ar trebui sa se faca justitie dar se raspunde si la comanda.

– Eu mi-am anuntat demisia la 8 octombrie, inainte de aceasta stire, pentru ca se vorbea deja despre mine, pentru ca in 4 octombrie domnul Daniel Morar mi-a transmis adresa scrisa ca va cere Comisiei prezidentiale si Parchetului aprobare de urmarire penala pentru mine. Bani nu au existat si discutiile pentru licitatiile respective nu au existat niciodata intre mine si Muresan sau intre mine si oricine altcineva. Cat despre materialul acela de la televizor, stirea, exista inspectia judiciara a CSM.

– O echipa de trei comisari a stat la masa alaturata, langa noi. Bricheta care se tot aprinde este a unei doamne comisar. Ei scriu ce au vazut cu ochii. Atat de bine au vazut incat au zis ca eu am scris doua cuvinte si un sir de cifre. Atat de bine au vazut, eu am scris un nume si un numar de telefon. „Muresan vine de afara cu un dosar pe care il aseaza pe un scaun si dupa o ora de discutii, pleaca cu dosarul. Un dosar gri.” Deci au vazut si culoarea. Procurorul sef de sectie Papici, Lucian Papici, scrie catre instanta, in doua adrese diferite: „Vine Muresan de afara si ii da un plic, cu 100.000 de euro, pe sub masa, lui Remes” si acest lucru este preluat si scris de instanta iar peste doua zile, acelasi Papici, vine si scrie „cu o suma mare de bani” si instanta preia din nou. In inspectia CSM se spune ca dumnealui a dat nota explicativa si nu a vazut inregistrarea dintre Remes si Muresan. Deci intr-un loc se minte.

– Procurorul de caz, Claudiu Dumitrescu, in rechizitoriu, adauga un obiect, dar nu mai vede gestul pe care l-a vazut Papici, „pe sub masa”. Spune ca „Remes a ridicat dosarul si plicul cu bani, moment in care s-a finalizat infractiunea”. Am cerut in instanta de patru ori expertiza, sa imi arate obiectul, gestul si sa puna in gura mea vreun cuvant, un singur cuvant care sa ma tradeze.

– Va spun ce am incercat sa ii spun si instantei. A venit cardinalul greco-catolic, m-a vizitat la minister, aveam un consilier greco-catolic. Muresan mi-a cerut bani pentru aceasta biserica. Eu aveam cel mai mare buget de pana atunci si de atunci incoace. Si eu am promis ca voi da, la acel moment, ceea ce astazi ar fi 50 de milioane de lei, in rezerva de stat.

– Mi-a fost trimis un act prin care Basescu era sfatuit sa darame liberalii si erau doi – Patriciu si Remes. Eu am dat un raspuns de un sarcasm teribil si de o lovitura cu o viteza mai mare, direct in moaca celui care trebuia sa o primeasca, direct in barba. El m-a lovit pe mine, dupa, sub barba.

– Am facut plangere penala impotriva a trei procurori, nu am niciun raspuns momentan, dar daca nu se va face treaba, se va afla la NATO si chiar si la Marele Licurici (Statele Unite – n.red). M-am plans la CEDO, am un dosar pentru daune, momentan suspendat, pentru ca doamna Culcer se ascunde si vreau sa vorbesc, pentru ca sunt total eliberat. Si daca as fi fost vinovat, ispasindu-mi pedeapsa, am dreptul sa arat cu degetul si sa spun pacatele pacatosilor.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Omul Revolutionar

    He he, acum puteti sa-i scoteti la lumia pe toti sa-si ispaseasca si ei pedeapsa cu executare.
    Daca e sa fie dreptate sa fie pentru toata lumea

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2