DECIZIE – Bani pentru mai multe biserici din Baia Mare. Cum vor fi folosite sumele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aprobarea finanțării din bugetul local pe anul 2023 a cultelor religioase recunoscute conform legii din municipiul Baia Mare, sesiunea I de finanțare, a fost făcută în ședința ordinară de Consiliu Local de luna trecută. Potrivit proiectului, pentru prima sesiune de finanțare au fost depuse un număr de 13 solicitări din partea mai multor unități de cult.

Avem Adresa Catedralei Episcopale Ortodoxe „Sfânta Treime”, prin care se solicită sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de construire, respectiv acoperire cu tablă de cupru, astereală, instalații electrice, instalații pluviale, tencuieli interioare, zidărie, placări cu cărămidă, turnări de betoane, tâmplărie interioară, canalizare, etc. Urmează o adresă a Parohiei Ortodoxe „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, de data aceasta banii fiind ceruți pentru continuarea lucrărilor de construire, respectiv învelire cu tablă, tencuire interioară și exterioară pereți.

Bani vor merge și la Parohia Ortodoxă „Sfântul Vasile cel Mare”, pentru continuarea lucrărilor de confecționare și montare a catapetesmei din altar, Parohia Ortodoxă „Buna Vestire”, pentru continuarea lucrărilor de pictură și a lucrărilor de finisaje – pictură murală interioară, placare cu piatră naturală pardoseli, vopsitorii, termoizolare exterioară, tencuieli exterioare, mobilier bisericesc, Parohia Ortodoxă „Duminica Mironosițelor”, pentru continuarea lucrărilor de construire – turnare placă, cofrare, armare, zidire turlă nivel inferior și nivel superior, etc.

Aleșii au votat alocarea de sume și către Parohia Ortodoxă Valea Borcutului ”Adormirea Maicii Domnului”, pentru lucrări de reparații și amenajare: placare pardoseală cu piatră naturală și lucrări de tâmplărie interioară (parte vitrată), Parohia Ortodoxă Ferneziu VI, pentru lucrări de reparații exterioare și placare cu piatră naturală la pereții exteriori, Parohia Ortodoxă „Sfântul Mucenic Dimitrie”, pentru lucrări de reabilitare termică (izolare termică exterioară) și tencuieli decorative, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, pentru lucrări de reabilitare și reparații: placarea scărilor de acces cu plăci ceramice și schimbarea unei părți din tâmplărie la turnul bisericii, respectiv Schitul Ortodox „Schimbarea la Față”, pentru continuarea lucrărilor de construire – zidărie, trepte, rosturi, pardoseli, tâmplărie interioară, curte de lumini interioară, amenajări exterioare, căi de acces exterioare.

Conform votului dat în CL Baia Mare, la CULTUL PENTICOSTAL banii se vor da Bisericii Penticostale ”Muntele Sionului”, pentru lucrări de renovare și reparații la subsolul bisericii, la CULTUL REFORMAT avem Parohia Reformată Cartierul Nou, pentru lucrări de reparații la acoperișul bisericii – schimbare învelitoare, respectiv pentru CULTUL ADVENTIST DE ZIUA A ȘAPTEA, prin adresa Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Transilvania de Nord cu sediul în Cluj-Napoca, unitatea de cult centrală solicită sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de construire la casa de rugăciune a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Baia Mare C, de pe strada Fagului nr 23.

Aleșii locali au aflat că în anul 2021 au început lucrările la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Baia Mare C, de pe strada Fagului nr 23, în toamna acelui an s-a pregătit terenul, s-a făcut delimitarea șantierului prin gard iar lucrările efective s-au reluat în primăvara anului 2022: „Până la ora actuală s-au făcut următoarele lucrări: săpat fundație, turnat beton până la nivelul solului. După așezarea cofragului și a armăturii, s-a trecut la turnarea betonului până la cota 0. După ce betonul s-a uscat și întărit, au început lucrările de zidărie care pentru nivelul 1 al clădirii sunt pe final. În prezent se lucrează la pereții despărțitori”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole