DECIZII – Noi amanări dictate de instanță în dosarele de corupție ale primarului Băii Mari

În luna noiembrie am avut termene în ambele dosare de corupție în care apare numele primarului de Baia Mare în calitate de inculpat. În ambele cazuri judecătorii au decis amanare pentru luna decembrie.

În primul dosar pentru luare de mită știm că a fost decisă o condamnare la 5 ani de închisoare cu executare (decizie în primă instanță). A fost contestată, iar la apel s-a cerut amânare, apoi inculpatul a cerut strămutarea dosarului (cerere respinsă), iar acum instanța s-a pronunțat pe excepțiile invocate de edil.

„Respinge excepția nelegalei compuneri a completului de judecată, invocată din perspectiva încălcării dispozițiilor art. 29 din Legea nr. 78/2000 și cererea corelativă de trimitere a cauzei în rejudecare. Respinge excepția nelegalei compuneri a completului de judecată, invocată din perspectiva încălcării dispozițiilor legale referitoare la repartizarea aleatorie a cauzei şi cererea corelativă de trimitere a cauzei în rejudecare. Fixează termen în data de 16 decembrie 2022, ora 09.30, pentru judecarea în continuare a apelurilor declarate de inculpatul C.C. și DNA – Serviciul Teritorial Cluj împotriva sentinței penale nr. 41/24 februarie 2022 pronunțată de Tribunalul Cluj. Fără cale de atac. Pronunțată în ședința publică din data de 10 noiembrie 2022”, arată instanța de judecată.

În al doilea dosar pentru luare de mită în formă continuă, am avut și aici diverse amanări. De la lipsă apărători la lipsă dosar sau imposibilitate de a se prezenta la proces. La ședința din data de 1 noiembrie au lipsit martorii din motive medicale, prin urmare s-a decis că „Faţă de lipsa martorilor citaţi pentru acest termen, justificată de considerente medicale, pentru audierea lor se va amâna cauza la 09.12.2022, ora 12:00”.

Mai este și procesul cu Agenția Națională de Integritate pentru avere nejustificată. În aprilie 2021 Curtea de Apel Cluj constata că primarul trebuie să plătească Statului Roman suma de 2,68 milioane de lei, decizie în primă instanță. A fost atacată și de atunci se judecă. Avem termen în 16 noiembrie.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu