“DECLARATIA” subprefectului Alexandru Cosma este DESFIINTATA de victimele accidentului de la Lapusel

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In urma declaratiei obtinute ieri,20 octombrie 2018, de la Prefectura Maramures in care Dan Buca, purtator de cuvant, a venit in atentia opiniei publice cu pozitia lui Alexandru Cosma vis-à-vis de cauzele care au dus la producerea evenimentului rutier petrecut joi, 18 octombrie 2018, la intrarea in Lapusel, dar si vis-à-vis de starea victimelor, doi dintre oamenii care au fost raniti in accident au reusit sa ia legatura cu ZiarMM.ro pentru a relata partea lor de adevar despre cele intamplate.

Sorin Contiu, jurist de meserie si victima a subprefectului Alexandru Cosma, ne-a precizat faptul ca nu a existat niciun TIR in fata autoutilitarei condusa de demnitar, asa cum a declarat ieri, 20 octombrie 2018, Dan Buca: “Soferul TIR-ului care se afla in fata dansului a pus frana si atunci a pus frana si domnul subprefect”.

Mai mult, Contiu a demontat si varianta “victimelor externate” care a fost relatata, tot ieri, de Buca, astfel: “Dupa ce au ajuns la spital, celor patru li s-au facut investigatii mai amanuntite si au fost monitorizati. La aceasta ora nicio victima a accidentului nu mai este internata”.

Contiu a punctat faptul ca una dintre victime se afla internata in spital si a fost operata.

Aseara, Teodor Stetca, victima internata, ne-a lasat un mesaj de pe patul de spital, care i se adreseaza lui Dan Buca, mesajul fiind insotit si de doua fotografii prin care se demonstreaza ca nu toate victimele lui Cosma ar fi fost externate. Va redam mai jos, textual, mesajul.

Teodor Stetca: “Buna seara, domnule purtator de cuvant al domnului subprefect. Eu sunt una dintre victimele implicate în acest accident rutier.
Sunt internat la Spitalul Judetean Baia Mare cu fractura deschisa la mana stanga, umarul dislocat, taiat la piciorul drept si multiple lovituri craniene.
Vreau sa va contrazic in declaratiile afirmate la ziar. Domnul subprefect nu m-a contactat nici telefonic si nici personal cum afirmati dumneavoastra.”

Sorin Contiu ii recomanda subprefectului de Maramures sa circule cu caruta daca nu stie sa conduca o autoutilitara. Mai mult, Contiu este deranjat de faptul ca nu s-a prezentat, in declaratia data de Buca, adevarul despre cum s-a produs accidentul rutier.

Sorin Contiu, sofer-victima: “Eu sunt soferul autoturismului implicat in accidentul de joi seara. Toti cei care am fost implicati in accident puteam sa fim morti. (…) Domnul demnitar public, intre ghilimele, poate nu am voie sa spun asa, daca nu stie sa conduca o autoutilitara cu monturi, dupa-masa la ora 5.00, pe drumurile europene trebuia sa isi ia o caruta, sa mearga pe langa drumul european. Putea sa iasa pe partea dreapta a drumului nu pe partea stanga sa omoare oameni. Eu l-am vazut pe dansul in momentul in care ceva ii distragea atentia. A intrat cu masina pe partea noastra carosabila. (…) Avand in vedere ca dansul transporta produse lichide, adica monturi, camioneta a intrat in balans si a inceput sa se balanseze de pe o roata pe cealalta. Ce control, ce franare? Dansul a venit in noi cu 80 la ora. Cand a intrat in balans nu a mai putut-o controla. Dansul a pierdut controlul asupra volanului. A sarit repede sa ne scoata din masini. (…) Ne-a rupt tot…sa nu apara in ziare ca ne-a omorat…Au fost martori (se refera la soferi si pasageri-n.r.) in spatele nostru care s-au ingrozit de ceea ce au vazut. Politia a spus clar! Dansul a fost vinovat de ceea ce s-a intamplat.

Am ajuns in spital patru persoane dintre care trei persoane si domnul demnitar. Am fost externati in seara de joi, pana in 00.00, iar una dintre victime a fost internata pe Sectia de Ortopedie cu fractura deschisa pe antebratul stang, umar stang deplasat. A fost operat, ieri dimineata (vineri-n.r.). Puteam sa murim toti pentru ca cineva nu stie sa-si duca monturile la palincie. Sunt cai si carute si pot circula in afara drumului european, sunt drumuri laterale. Daca muream toti eram vinovati…”

Vis-a-vis de impactul lateral, care apare in declaratia de ieri a lui Dan Buca: ”Masina care venea din sens opus s-a lovit de partea laterala a autoutilitarei”, Contiu sustine ca nu a intrat cu masina in lateralul nimanui.

Sorin Contiu, sofer-victima: “Eu nu am intrat cu masina in lateralul nimanui. Eu circulam pe banda mea de mers. Veneam catre Baia Mare. Dansul a intrat frontal in noi de pe banda dansului. Eu am evitat cat am putut. A venit sa ne omoare. Ne-a intors cu rotile in sus in fundul canalului. Am ajuns doi oameni sa mergem acasa ca nu am vrut sa stam in spitale si sa facem de groaza pe unul, pe altul. Am mers acasa sa suportam toate leziunile. Nimeni nu ne-a sunat sa ne intrebe: ”Mai oameni buni ce-i cu voi? Cum sunteti?” Abia ne miscam. S-ar putea ca unul din noi sa ajunga inapoi la spital. La RMN am aparut cu fracturi si dupa aceea nu au mai fost fracturi…sa mergem acasa linistiti ca sa poata face declaratii ca de fapt victimele joaca fotbal a doua zi. A fost un accident foarte grav, puteam sa fim morti la ora asta si ramaneau copiii pe drumuri. Pe cine intereseaza?“

Contiu spune ca nu a existat niciun TIR si ca subprefectul ar fi declarat ca a pierdut controlul autoutilitarei deoarece a ramas fara frane.

Sorin Contiu, sofer-victima: “Sa le fie rusine! Nu asa se trateaza lucrurile. (…) Lucrurile astea trebuia sa se musamalizeze sub o forma sau alta. Asa de frumos o sa fie si asa de transparent o sa fie incat o sa vedeti ca o sa va minunati, sincer, de ceea ce va iesi. Daca acesta e interesul sa se musamalizeze povestea asta … Exista un om in spital care nu a dormit pana la 03.00 dimineata (se refera la noaptea de vineri spre sambata-n.r.) umbla pe holurile spitalului urland si plangand de durere si cineva declara ca victimele sunt acasa? Un purtator de cuvant, o sluga de la Prefectura? Sa-i spunem si asa daca nu exista altceva…daca domnul subprefect nu s-a putut deranja din pat, ca doar nu a avut fracturi foarte grave … Sa le fie rusine! Daca incearca sa faca ceva nu le va merge. Sunt atatea parghii prin care poti sa demonstrezi ca nu au dreptate.

Puteam sa ramanem invalizi…noi am circulat regulamentar, veneam spre Baia Mare…Masina este praf, este dauna totala. Trebuia in 5 noiembrie sa intre in vopsitorie si e praf. De ce? Pentru ca un nene isi cara monturile la palincie si omoara pe altii pe drumuri? Daca decedam eram vinovati. Nu o avut frane? Cand a intrat in balans si o trecut de pe o roata pe alta si a atins asfaltul a iesit fum din roti…Nu a avut frane? Asa a declarat dansul ca a pierdut controlul ca nu o avut frane, ca a franat de fapt pentru ca era un TIR in fata care de fapt nu exista, dar intr-adevar erau masini mai mici. Eu l-am vazut de la distanta. El nu a intrat in balans pentru ca a franat, ci pentru ca a fost neatent… “

Revenim cu detalii pe acest subiect.

Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole