Declaratii soc cu Adi Filip. Simon si Varzaru, responsabili cu spaga in PSD (AUDIO)

Reclame home 1
Reclame home 1

De cateva saptamani, apele social-democratilor, la Viseu, sunt tot mai agitate. Adi Filip, consilier local independent, vesnicul candidat al PSD la Primarie si Camera Deputatilor, a adus o serie de acuze grave la adresa unora din fostii sai colegi, pretinzand ca in zona se vorbeste despre modul in care se dau spagile pentru pastrarea unor functii sau pentru adjudecarea unor lucrari, licitatii etc.

Conform declaratiilor date pentru ZiarMM.ro, banii ar fi fost oferiti de Iacob Andreica, director tehnic in cadrul Directiei Silvice Maramures, pentru a-si pastra postul. In prima faza, acestia ar fi ajuns la primarul Vasile Coman, zis Varzaru (Viseu de Sus), iar ulterior, la deputatul Gheorghe Simon.

„Este vorba despre 150.000 euro, poate chiar 200.000, la domul Simon si mai multi care au beneficiat de ei. Banii sunt din zona noastra, zona Viseului. Nu a fost implicat doar Iacob Andreica… Se da prin intermediul lui Coman Vasile Varzar o anumita suma de bani, intre 150.000 si 200.000″, a spus Filip.

In ecuatia spagii, Adi Filip il aminteste si pe Dan Mihalache, fost deputat de Maramures, care, alaturi de primarul Varzaru, ar fi contribuit la ajungerea banilor la destinatie.

„Banii au fost dusi la Craciunescu, directorul Romsilva, de Vasile Varzar impreuna cu Dan Mihalache. S-au intalnit la Bucuresti, unde au facut tranzactia. Asta se vehiculeaza prin zona. Si ce se vehiculeaza e adevarat”, a mai spus Filip.

Dintre cei contactati telefonic, am reusit sa obtinem o declaratie din partea directorului tehnic Iacob Andreica. Acesta neaga acuzatiile aduse.

„Daca ar fi sa plec din functie, plec si maine si nu am niciun fel de problema. Nu s-a pus problema schimbarii mele, din cate cunosc, sunt director tehnic din 2010, am mai fost si in 2009, eu mi-am facut treaba, n-am avut niciodata vreun fel de sanctiune. Aceste zvonuri sunt niste prostii”, a replicat Andreica.

Adi Filip mai spune ca implicarea primarului Vasile Varzaru in oferirea de bani conducerii Romsilva nu este intamplatoare, acesta obtinand diverse avantaje de-a lungul timpului din partea administratorilor padurii.

„Nu am facut nicio reclamatie, dar o sa fac, la DNA, la primul-ministru. La o analiza, se va vedea ca se leaga toate. Contractele primarului din Viseu, Coman Vasile, cu Romsilva, lucrari decontate si nefacute”, a declarat consilierul independent din Viseu.

Cat despre implicarea presedintelui Mircea Ursache in oferirea spagilor, Adi Filip spune ca toate s-au facut cu girul sau, insa nu crede ca liderul PSD Maramures a beneficiat de bani.

„Cred ca in avizarea acestor documente a fost si presedintele implicat (n.r. Mircea Ursache), dar nu stiu daca a fost implicat in luarea banilor. Cu viza dansului s-au facut toate. Dar consider ca el nu s-o bagat la treburi de astea. E un om potent, care are venituri. Nu se baga la gainarii de astea”, a conchis Filip.

Conform unor surse din cadrul PSD, Adi Filip l-ar fi sunat pe Mircea Ursache sa ii reproseze modul in care deputatul Gheorghe Simon a dispus de suma de bani primita de la Iacob Andreica: 100 mii euro, pentru Adam Craciunescu, directorul Romsilva, 80 mii euro pentru Gheorghe Simon si 70 mii euro pentru Mircea Ursache.

ZiarMM.ro


Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole