Declaratiile Casei Albe privind noile sanctiuni impotriva Rusiei sunt contradictorii, afirma Kremlinul

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Kremlinul a afirmat miercuri ca exista declaratii contradictorii din partea Casei Albe in legatura cu noile sanctiuni aprobate de Congresul SUA impotriva Rusiei, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a afirmat ca el si presedintele Donald Trump nu considera ca noile sanctiuni “vor fi de ajutor in cadrul eforturilor” diplomatice cu Rusia. Cu toate acestea, Casa Alba a anuntat ca Trump intentioneaza sa semneze “foarte curand” legea privind inasprirea sanctiunilor impotriva Rusiei.

Intrebat in legatura cu declaratiile lui Tillerson, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov, le-a spus jurnalistilor: “Nu am auzit astfel de declaratii. Observam ca exista o anumita contradictie in declaratiile Casei Albe. Fara indoiala, este important ca presedintele Statelor Unite se gandeste la situatia actuala si la perspectivele pentru relatiile bilaterale”, a adaugat el.

Noile sanctiuni economice au fost aprobat saptamana trecuta aproape cu unanimitate de voturi de cele doua camere ale Congresului american. Rusia a ripostat impunand o reducere drastica a numarului personalului, diplomatic si tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul sau.

Pe de alta parte, referindu-se la situatia din Siria, Dimitri Peskov le-a declarat jurnalistilor ca cetatenii privati rusi care lupta alaturi de fortele proguvernamentale din Siria sunt voluntari si ca Ministerul rus al Apararii nu are nicio legatura cu ei.

“Daca exista cetateni rusi in Siria ca voluntari, ei nu au nimic de-a face cu statul”, a spus Peskov.

Potrivit Reuters, numarul deceselor in randul soldatilor si a contractantilor privati rusi din Siria se ridica la cel putin 40 in 2017, o cifra mult mai mare decat datele oficiale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2