Declin semnificativ al numarului de vizitatori la Oktoberfest

PNL

Oktoberfest-TableRenumitul festival al berii Oktoberfest a inregistrat, in prima saptamana, o scadere cu 10% a numarului de vizitatori la editia din 2015, comparativ cu anul trecut, organizatorii sperand ca situatia se va redresa pana duminica viitoare, cand se incheie festivalul, transmite DPA citata de Agerpres.

Primarul orasului Munchen, Dieter Reiter, a anuntat ca doar trei milioane de persoane au vizitat Oktoberfest in prima saptamana a festivalului, cu aproximativ 300.000 mai putini decat in primele sapte zile ale precedentei editii. Aceasta scadere a fost cauzata, probabil, de vremea nefavorabila, precum si de participarea ezitanta a oaspetilor din tarile vecine, a apreciat viceprimarul din Munchen, Josef Schmidt.

In urma cu doi ani, in prima saptamana a sarbatorii Oktoberfest, numarul vizitatorilor a ajuns la cifra record de 3,5 milioane.

De asemenea, vizitatorii din acest an au fost mai putin interesati de mancarea traditionala bavareza. Comerciantii de produse alimentare au declarat ca in prima saptamana au fost consumati doar 55 de boi si 22 de vitei, fata de 60, respectiv 27, anul trecut. Organizatorii sunt de parere ca multi vizitatori au ales produsele vegetariene si acesta ar putea fi un motiv al scaderii consumului de carne.

Sponsorii festivalului mizeaza insa pe o participare crescuta in ultima saptamana a Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, care se va incheia duminica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1