Decrete pentru promulgarea OUG referitoare la indemnizatia pentru cresterea copiilor si la modificarea Codului de procedura civila

Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni o serie de decrete, unul dintre acestea fiind pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 81/2018 pentru modificarea OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, informeaza AGERPRES.

Conform ordonantei, veniturile din drepturile de proprietate intelectuala vor fi incluse in categoria sumelor ce se iau in consideratie la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copiilor, preciza purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, dupa adoptarea actului normativ.

“La propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Guvernul a aprobat printr-o ordonanta de urgenta faptul ca veniturile din drepturi de proprietate intelectuala vor fi incluse in categoria sumelor ce se iau in consideratie la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copiilor. Era necesara aceasta masura pentru corelarea prevederilor actuale din Codul fiscal cu cele din Ordonanta de Urgenta 111/2010, astfel incat cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului si dreptul la concediu al persoanelor care au obtinut venituri din drepturi de proprietate intelectuala sa nu fie afectate”, explica atunci Nelu Barbu.

Actul normativ prevede ca in 30 de zile de la intrarea in vigoare, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale va elabora o hotarare pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a OUG 111/2010.

Presedintele Iohannis a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative.

Alte decrete semnate de seful statului vizeaza:

* promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera si de stabilire a metodelor de calcul si de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera si pentru modificarea si completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie;

* promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 117/2017 privind stabilirea masurilor in vederea asigurarii mecanismelor si a resurselor financiare necesare returnarii donatiilor colectate pentru achizitionarea unui bun apartinand patrimoniului cultural national mobil clasat in categoria tezaurul patrimoniului cultural national mobil;

* promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 61/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta;

* promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 alin. (3) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si a cetatenilor Confederatiei Elvetiene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *