Deep Purple a adus la Bucuresti un fragment din “Rapsodia Romana”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Concertul Deep Purple de la Bucuresti de joi seara a insemnat pentru cei peste 8.000 de fani reintalnirea cu vechile hituri ale trupei precum “Strange Kind of Woman”, “Hush” sau “Black Night”, dar si un motiv de a se entuziasma la interpretarea la orga a unui fragment din “Rapsodia Romana” de George Enescu, relateaza Agerpres.

Concertul de la Sala Polivalenta face parte din ”Now What?! World Tour” si a marcat revenirea veteranilor rockeri in Romania, dupa ce in 2007 au sustinut un concert la Bucuresti in turneul mondial ”The Rapture of the Deep” iar in iunie 2013 au avut un concert la Cluj Arena.

La ora 21 fix, panza alba cu “?!” ce acoperea spatiul scenei a cazut iar sunetele old school de orga si chitara rock au fost intampinate de public cu urale. Imbracat, pentru prima parte a concertului, in sacou, printre colegii rockeri in tricouri imprimate, Ian Gillan, cu o voce vizibil imbatranita, a compensat prin caldura pe care i-a oferit-o publicului. Cu acutele mai putin agresive decat in tinerete si cu o prezenta discreta, in umbra instrumentelor, Gillan a trecut prin cantece precum “Into the Fire”, “Strange Kind of Woman” si “inspaimantatorul” “Vincent Price”.

“Este grozav sa ne intalnim din nou aici!”, a spus solistul. De-a lungul show-ului, el i-a prezentat pe instrumentistii care au incantat publicul cu solouri. Primul a fost “aviatorul” si chitaristul trupei, Steve Morse, care a plimbat fanii printr-un amplu solo. La “Uncommon Man”, cand trupa a facut o mica reverenta, Gillan trecuse deja de la costumul de gentleman casual la tricou.

Fostul clapar si unul dintre “sufletele” Deep Purple, Jon Lord (care a murit in 2012), a fost amintit pe scena, in memoria sa fiind interpretat cantecul “Above and Beyond”.
Momentul romanesc al show-ului a fost adus de organistul Don Airey. Acesta a adus un amplu omagiu muzicii clasice intr-un solo care s-a plimbat de la sunetele de orga baroca pana la notele delicate de pian de concerte. Momentul dedicat unui fragment din “Rapsodia Romana” de George Enescu a entuziasmat spectatorii de la Sala Polivalenta.

Pentru finalul show-ului, rockerii au pastrat “Space Truckin'” si “Smoke on the Water”, pentru ca la bis sa revina cu “Hush” si “Black Night”.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal si hard rock, alaturi de Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple ramane si astazi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formata in 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans si Ian Paice, reuniti initial sub numele de Roundabout si cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbari de nume si de componenta, reusind sa-si contureze identitatea muzicala spre inceputul anilor ’70, odata cu lansarea albumului “Deep Purple In Rock”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *