Deficitul de resurse umane specializate, printre problemele cu care se confrunta antreprenorii romani 

home camp2
home camp2
home camp2

laptopCele mai mari probleme cu care se confrunta antreprenorii romani sunt deficitul de resurse umane specializate, lipsa unui brand puternic care sa ofere notorietate si o garantie a calitatii, lipsa unui management echilibrat al cash flow-ului si a unor parteneri strategici, precum si accesul limitat la solutiile de finantare si consultanta pe care le au marile companii atat la nivel de grup, cat si la nivel local, a afirmat, intr-o videoconferinta, Dale S. Richards, consultant de business, scrie Agerpres.

“In aceste conditii reale de piata, reteta pe care o propune in general consultantul financiar este mai degraba una de taiere a cheltuielilor, conform abordarii europene de criza. Eu le explic si le arat antreprenorilor, cu exemple, de ce nu e recomandat sa conduci o afacere cu instrumente vechi. Aici apare diferenta dintre performanta si esec. Zilele sistemului de conducere autocratic au apus, iar companiile cele mai performante utilizeaza cu totul alte abordari’, a spus Richards.

Acesta a explicat ca sunt necesare programe guvernamentale de sustinere a antreprenorilor debutanti, precum si retele create de business angels.

“Depinde de lideri si manageri sa incurajeze angajatii sa-si asume riscuri in activitatea lor. Daca managementul isi va schimba filosofia de business intr-un timp cat mai scurt, oamenii din companie vor reactiona si lucrurile vor incepe sa se schimbe, venind in scurt timp si rezultatele benefice pentru afacere”, a subliniat el.

In perioada 24 — 26 septembrie 2015, Dale S. Richards va sustine o prezentare, la Bucuresti, in calitate de speaker, la conferinta “The Toolbox Exercise”.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *