Definitiv, tarifele roaming eliminate din iunie

PNL

Uniunea Europeana a obtinut si ultima aprobare necesara pentru eliminarea tarifelor de roaming la 15 iunie

Ultima cerinta pentru eliminarea taxelor de roaming incepand cu data de 15 iunie a fost indeplinita marti, odata cu adoptarea de catre Consiliul European a actului juridic care limiteaza cat de mult pot percepe reciproc operatorii pentru a permite serviciile de roaming in intreaga Europa, informeaza DPA.

Statele membre au aprobat acordul care permite consumatorilor sa telefoneze, sa trimita SMS-uri si sa foloseasca date pe mobil la acelasi cost ca in tara lor atunci cand calatoresc in alt stat membru al UE.

“Atunci cand europenii vor pleca in vacanta in vara acestui an, vor putea sa pastreze legatura si sa utilizeze Internetul la fel ca si in tara lor”, a declarat ministrul maltez pentru economia digitala, Emmanuel Mallia.

Roaming-ul fara suprataxe, asa-numitul “roaming la preturi nationale”, este pentru cei care traiesc in Europa si care calatoresc in alte tari ale UE pentru munca sau in scopuri recreative. De asemenea, acesta va fi introdus in Islanda, Liechtenstein si Norvegia la scurt timp dupa data de 15 iunie.

Operatorii de comunicatii mobile din Romania considera ca intrarea in vigoare, din 15 iunie 2017, a noului Regulament european privind roamingul va conduce la o scadere a veniturilor acestora, dar cel mai important va fi ca batalia sa se duca pe inovatie, nu pe tarife.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1