septembrie 19, 2021

Delegatia CJ Maramures in Lituania a vizitat Centrul de Management al Deseurilor din Panevežys (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

SMID Lituania1Aflati in vizita in Lituania, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus si Cosmin Butuza, director de Cabinet al presedintelui Consiliului Judetean Maramures, au discutat cu reprezentantii autoritatilor locale din regiunea Panevežys despre situatia proiectului implementat de Consiliul Judetean Maramures, „Sistemul de Management Integrat al Deseurilor”.

Avand in vedere faptul ca, regiunea Panevežys a reusit sa implementeze un astfel de proiect, prin construirea unui Centru de Management al Deseurilor, delegatia Consiliului Judetean Maramures a fost invitata sa viziteze acest centru, pentru a observa indeaproape modul in care se desfasoara activitatea de gestionare a deseurilor. Aceasta investitie realizata in etape in ultimii 10 ani, in cadrul mai multor proiecte cu finantari europene, va continua cu un nou proiect ce va fi implementat in viitoarea perioada de programare 2014 – 2020.

Ioan Doru Dancus: Proiectul SMID din Panevežys este operational intr-o zona agricola

„Am fost placut surprins sa vad ca un proiect SMID, asemanator cu cel pe care Consiliul Judetean Maramures il implementeaza la Farcasa, autoritatile locale din Panevežys au reusit sa-l finalizeze si sa fie operational intr-o zona agricola. Si facem referire la cea mai importanta zona agricola din Lituania, care ofera peste 10% din productia agricola de la nivelul intregii tari. Acest lucru ne da sperante ca Sistemul de Management Integrat al Deseurilor de la Farcasa va fi operational dupa finalizarea lucrarilor si nu va afecta productiile agricole din zona”, apreciaza Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

Tototdata, s-au purtat discutii concrete si au avut loc schimburi de informatii despre implementarea si functionarea sistemului de management al deseurilor din Panavezys, vizita fiind foarte utila pentru reprezentantii Consiliului Judetean Maramures, avand in vedere ca in prezent este in curs de implementare proiectul Managementul Integrat al Deseurilor in judetul Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

SMID Lituania

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2