Delegatia Transilvaniei si Maramuresului pe langa UE a fost lansata la Bruxelles

PNL

delegatie BruxellesTransilvania, Crisana, Banatul si Maramuresul sunt acum mai bine reprezentate la Bruxelles. La initiativa europarlamentarilor Victor Negrescu si Emilian Pavel, reprezentanti ai administratiei publice si mesteri populari din zonele amintite au fost invitati la Bruxelles, in inima Uniunii Europene.

La evenimentul realizat cu sprijinul Grupului S&D din Parlamentul European au fost prezenti ministrul delegat pentru Dialog Social, senatorul PSD Liviu Marian Pop, presedintele PSD Maramures si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, primarul localitatii Cernesti, Nelu Sovre, deputatii Ioan Darzu, Dorel Capar, Catalin Tiuch, Daniel Suciu, presedintele PSD Bihor, Ioan Mang, vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita Nasaud, Alexandru Pugna. Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat ca prin proiectele lansate la Bruxelles se doreste ajutarea regiunilor Romaniei de a-si sustine mai bine interesele in Europa.

”Impreuna cu Emilian Pavel ne dorim ca toate zonele Romaniei sa aiba pe langa Uniunea Europeana astfel de reprezentante. Principalele avantaje pe care le va aduce Delegatia Transilvaniei, Crisanei si Maramuresului sunt: acces la fonduri direct de la Bruxelles, promovarea regiunii in ”capitala” Europei, oportunitati turistice pentru intreaga zona de Vest, atragerea investitorilor si relatii mai stranse cu institutiile Uniunii Europene”, a aratat europarlamentarul Victor Negrescu.

In acest scop, reprezentantii delegatiei au avut intalniri si au purtat discutii cu Viorica Dancila, liderul Grupului europarlamentarilor PSD, cu Ioana Rus, consilier al comisarului european pentru politica regionala, Corina Cretu, cu Aliona Fornea, consilier politic pe langa Comitetul Regiunilor al UE, cu ambasadorul Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Mihnea Ioan Motoc.

Prezent la Bruxelles, alaturi de reprezentantii din Maramures, Crisana, Banat si Transilvania, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures si presedinte al PSD Maramures, Gabriel Zetea a tinut sa felicite cei doi europarlamentari pentru initiativa, dar si gazdele evenimentului, Asociatia Arthis din Bruxelles.

”Noi, in Maramures, am fost obisnuiti de-a lungul timpului sa avem europarlamentari care au venit la noi, ne-am facut poze, ne-am dat mana si cu atat am ramas. Am privit cu scepticism initiativa celor doi europarlamentari, in prima faza, dar apoi, odata cu deschiderea cabinetelor europarlamentare in Baia Mare si in alte zone ale Transilvaniei am recapatat incredere si cred ca, in acest moment, acest proiect mai are nevoie doar de continuitate. Accesarea fondurilor europene trebuie sa treaca de la stadiul de vorbe la prioritatea O a fiecarui judet sau regiuni. Si cum putem sa atragem fonduri europene mai bine decat avand o reprezentanta acolo unde se hotaraste direct destinatia fondurilor europene, in inima Europei, la Bruxelles.

Maramuresul a mai avut un birou de reprezentare in Bruxelles, acolo unde astazi exista peste 400 de reprezentante regionale si cred ca trebuie sa facem toate eforturile ca impreuna cu judetele din nord-vestul tarii sa ne promovam mai bine interesele. Va asigur de intreg sprijinul Consiliului Judetean Maramures, iar chiar daca azi vorbim de Transilvania, Banat, Crisana si Maramures, toti suntem romani si simtim romaneste, asa cum am fost crescuti si invatati”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedinte al CJ Maramures si presedinte al filialei judetene a PSD.

Biroul de presa al PSD Maramures

delegatie Bruxelles1

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. ioan

  bla,bla,bla. Aceleasi texte rasuflate de ani de zile, inca o deplasare punctata si bani aruncati pe geam. negrescu ala e idiot daca crede ca simpla prezenta a unei delegatii sau reprezentante va asigura accesul la fonduri europene. O doveda de manipulare si discurs tembel. Cat despre fotografiile trimis de delegatie:
  1. la o intrunire la PE nu te duci cu camasa descheiata la gat ca la o sindrofie muncitoreasca la tara,
  2. cand faci o poza te inchei la haina nu-ti etalezi burdihanul de obez, nici atat nu stim?
  3. grupul s-a intalnit cu consiliera comisarei fufa liberala, nici macar madam cretu nu a avut timp de romanii veniti, plus niste alti functionari de rangul doi. Ce jenant.
  PSD mai renuntati dle la promovarea diletantista facuta de jurnalistii de mucava aceiasi traseisti care habar nu au de regulile marketingului politic. Apropos ce stropitori de cerneala au fost luati in delegatie? daca nu e secret bineinteles.

  Reply
 2. Kovacs Stefan

  Mai Diugule!Dau o bere de care vrei daca-mi spui ce face ala linga stilp 🙂 …poate nu chiar ce-mi imaginez eu 🙂 …in rest baieti de baieti,eleganta dusa la maxim…pun pariu ca cel putin unul dintre ei are sosete verzi de,,supra" …si pozitia asta de fotbalisti,,in zid",jur,parca s-ar teme de o,,lovitura crincena" 🙂 …

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1