Delegatie din Polonia, in vizita la Consiliul Judetean Maramures. Vezi motivul

consiliul judetean maramures delegatie poloniaReprezentanti ai Camerei Agricole, ai autoritatilor locale, dar si ai unor GAL-uri din Polonia s-au intalnit, ieri, cu vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus. 

O delegatie de 48 de polonezi, reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si ai GAL-urilor din Polonia, se afla in perioada 15 – 18 septembrie 2016 in judetele Maramures si Bistrita, datorita bunei colaborari existente intre Asociatia Grup de Actiune Locala Turistica Potcoava, GALMMV si GAL Tinutul Haiducilor din Bistrita Nasaud.

Membri ai Camerei Agricole Malopolska din Cracovia, condusa de Krystyna Janecka – vicepresedinta Camerei Agricole Małopolska Izba Rolnicza, presedintele Asociatiei Grup de Actiune Locala Turistica Potcoava, Jan Marek Lenczowski, reprezentanti legali ai acestuia, dar si ai unui GAL vecin cu acesta, primari si consilieri locali din cele doua GAL-uri, au decis ca in aceasta perioada sa viziteze cat mai multe punctele de interes pentru identificarea oportunitatilor de dezvoltare rurala.

Printre obiectivele Strategiei GALMMV 2014 – 2020 care au fost transmise in cadrul intalnirii cu vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Doru Dancus se regasesc: atragerea tinerilor in mediu rural, relatia mediu – agricultura, organizare de evenimente, proiecte de twinning in beneficiul teritoriului, lucrari de dezvoltare comune sau coordonate in comun in beneficiul teritoriului, functionarea de structuri commune, incurajarea actorilor de la nivel local din cele trei teritorii (MM-BN din Ro si Cracovia – PL) de a intreprinde noi metode de promovare a produselor si serviciilor turistice, stimularea si sprijinirea inovatiei la nivelul celor trei teritorii in marketingul produselor si serviciilor turistice, dobandirea de competente si imbunatatirea lor atat inter-teritorial, in cele doua teritorii, Tinutul Haiducilor – BN si Maramures Vest, cat si transnational prin partenerii LEADER externi, promovarea marketing rural printr-o structura comuna inovativa a produselor si serviciilor turistice din mediu rural al celor trei teritorii prin portalul e-coop-DETA (Durabil, Ecologic, Traditional, Autentic).

„Sper sa vedeti cat mai mult din Maramures, sa va placa si sa va faca sa va doriti sa dezvoltati parteneriate economice, sociale si culturale. Impreuna cu Titel Caosan, prin organizatia pe care o conduce, GALMMV, doresc sa deschidem colaborari intre institutiile noastre. Sper sa dezvoltati parteneriate si colaborari care sa se concretizeze in schimburi economice si comerciale. Tototdata, sper ca impreuna sa putem dezvolta cat mai rapid si eficient relatii de prietenie care sa fie aprofundate si cu relatii economice, comerciale si schimburi turistice”, a precizat Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

In cadrul acestei intalniri, membrii delegatiei poloneze au vizionat un scurt filmulet de prezentare a judetului Maramures. Dupa intalnirea de la Consiliul Judetean Maramures delegatia a vizitat mai multe ferme si intreprinzatori locali din teritoriul GALMMV.

Text si foto: cjmaramures.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1