Delegație maramureșeană în vizită oficială la Ambasada României din Roma, Italia 

Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea se află azi, 9 decembrie 2022 în Roma, Italia, alături de primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David, de viceprimarul de Baia Mare, Doru Dăncuș dar și împreună cu un grup de ieudeni inimoși. Prima vizită a fost făcută la Ambasada României din Roma, Italia, acolo unde au fost întâmpinați de Excelența Sa, ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău.

După ce grupul de colindători a transmis cele mai calde gânduri de acasă, din România, delegația oficială a dezbătut, cu precădere, problemele diasporei maramureșene din Italia, dar și oportunitățile pe care le au românii care aleg să revină acasă, pentru a-și deschide aici propriile afaceri.

”Alături de colegii mei am discutat cu Excelența Sa, Gabriela Dancău despre faptul că ne dorim să arătăm românilor plecați în afară că țara noastră se schimbă în bine, că avem deschidere spre cetățean și că facem administrație corectă pentru a-i convinge pe cât mai mulți români și maramureșeni să revină acasă. Dorința noastră este să reîntregim marea familie a Maramureșului și a României. Totodată, vrem să transmitem Diasporei faptul că, în România încep să fie condiții europene atât în școli cât și în grădinițe, că infrastructura din sănătate ofera servicii de calitate mult mai bune. Mai mult, cei care se întorc acasă pentru a-și deschide afaceri au programe de sprijin din partea statului român cum este și Start Up Diaspora, dar și un sistem de impozitare unic in Europa pentru microintrepinderi”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Parlamentarul de Maramureș a ținut să arate faptul că, împreună cu ambsadorul României în Italia, Gabriela Dancău au stabilit o serie de evenimente speciale care se vor adresa diasporei din Italia. ”Îi mulțumim Excelenței Sale, domana ambasador Gabriela Dancău pentru primirea caldă pe care ne-a făcut-o și sunt convins că, împreună, vom avea acțiuni prin care să arătăm că românii din Diaspora, la fel ca românii din țară sunt priviți cu aceeași deschidere și apreciere de către statul român. Totodată, sunt convins că buna colaborare va continua și în viitor, pentru că împreună cu Excelența Sa am organizat, în trecut, o acțiune similară în Madrid, de Ziua Națională a României, fiind implicat la acel moment fostul executiv al Consiliului Județean Maramureș”, a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole