Demers comun al alesilor judeteni pentru rezolvarea situatiei financiare de extrema dificultate din Vadu Izei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Judetean Maramures, care a avut loc vineri, 6 decembrie, cu incepere de la ora 12.00, in Sala ”Bogdan Voda” a Palatului Administrativ, seful institutiei a semnalat un nou caz de situatie financiara de extrema dificultate cu care se confrunta o unitate administrativ-teritoriala din judet, si anume Vadu Izei.

In sedinta extraordinara din luna noiembrie, forul decizional al Consiliului Judetean Maramures a dezbatut cazul comunei Suciu de Sus, alesii judeteni aproband contributia Consiliului Judetean Maramures la diferite actiuni finantate din rezerva bugetara, printre acestea aflandu-se un sprijin financiar in valoare de 1,5 milioane lei pentru situatii de extrema dificultate acordat acestei comune. Primaria Suciu de Sus mai avea la dispozitie un milion de lei, pe langa sprijinul primit de la administratia judeteana, astfel incat a reusit sa achite catre Ministerul Dezvoltarii o creanta de aproximativ 2,5 milioane lei. Intr-o situatie chiar mai grava se afla comuna Vadu Izei, care inregistreaza o creanta de peste trei milioane lei.

S-a solicitat sprijinul parlamentarilor din Maramures

La momentul de fata, institutia Consiliului Judetean Maramures mai are la dispozitie un buget de aproximativ trei milioane lei, alesii judeteni vazandu-se nevoiti sa decida intre alocarea acestei sume fie unei singure autoritati locale, asa cum este Vadu Izei, in vederea achitarii creantei catre Ministerul Dezvoltarii, fie celorlalte unitati administrativ-teritoriale din judet care intampina probleme financiare. Acestia au cazut de acord asupra alocarii de sume pentru solutionarea problemelor financiare ale celorlalte unitati administrativ-teritoriale din judet, pentru remedierea situatiei de la Vadu Izei solicitandu-se ajutorul parlamentarilor de Maramures, pentru a interveni la forurile centrale.

„Am cazut de acord sa alocam, punctual, in functie de nevoi, tuturor unitatilor administrativ-teritoriale, sume pentru solutionarea problemelor si sa incercam sa demaram o actiune comuna, a tuturor consilierilor judeteni, pentru salvarea situatiei financiare din Vadu Izei. Astfel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Maramures, imi propun ca, in cel mai scurt timp, alaturi de aparatul propriu, sa transmitem cate o scrisoare prin care sa cerem ajutorul fiecarui parlamentar al judetului Maramures, sa sustina un proiect de hotarare generat de catre Consiliul Judeean Maramures, impreuna cu Institutia Prefectului Maramures. Proiectul va fi transmis Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei si Ministerului Finantelor, pentru a se aloca suma de peste trei milioane de lei catre Vadu Izei, in vederea remedierii situatiei financiare. Sper ca acest demers sa fie ascultat de catre parlamentarii Maramuresului si sa ne dam mana pentru un proiect comun, care are ca scop ajutarea unei comunitati locale aflata intr-o situatie de extrema dificultate financiara”, a precizat reprezentantul Consiliului Judetean Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2