Demonstrat stiintific: pauzele lungi si dese – cheia marilor succese!

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Desi folosita in sens ironic, aceasta zicala ar putea fi mai adevarata decat se credea: pentru a maximiza productivitatea, ar trebui sa luam cate o pauza de 17 minute dupa fiecare 52 de minute de munca, afirma autorii unui studiu recent.

Ideea modelului 52/17 este sa gandim reprizele de 52 de minute de lucru ca pe niste „sprinturi”, pe care sa le alternam cu pauze in care sa evitam cu totul sa muncim, a explicat Julia Gifford, cercetator care lucreaza in cadrul Draugiem Group, o organizatie ce include reteau de socializare Draugiem.lv din Letonia si mai multe companii nou-formate, asociate cu aceasta.

Julia Gifford si echipa ei au utilizat o aplicatie numita DeskTime, care urmareste ceea ce fac angajatii, pentru a determina modul de lucru al celor mai productivi 10% dintre angajatii studiati.

Asa au ajuns la concluzia ca metoda 52/17 este asociata cu cea mai ridicata productivitate.

Numerosi oameni de stiinta sustin ca creierul uman nu este proiectat pentru a se concentra timp de 8 ore in sir, fara pauza, iar sederea la birou timp de 8 ore este, de asemenea, foarte daunatoare.

Este preferabil sa luam pauze, ridicandu-ne din fata calculatorului, eventual sa facem mica plimbare, sa vorbim cu colegii sau sa mergem sa ne luam o gustare sanatoasa.

Daca pauza de 17 minute i se pare prea lunga sefului, macar 5-10 minute tot au un efect bun, spune Julia Gifford.

Sursa: Fox News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *