Depozitele constituite in banci au crescut, in noiembrie, cu 1,6%; cel mai mult au sporit economiile in lei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

baniDepozitele populatiei si firmelor in banci s-au majorat, in luna noiembrie 2016, cu 1,6% fata de luna precedenta, pana la nivelul de 263,15 miliarde de lei, reiese din datele publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), informeaza AGERPRES.

In perioada mentionata, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au crescut cu 2,5%, depasind 100 de miliarde de lei. Ca ritm anual, la 30 noiembrie 2016, depozitele in lei ale persoanelor fizice au inregistrat o crestere de 12,1% (12,9% in termeni reali) fata de 30 noiembrie 2015.

Totodata, depozitele in moneda nationala ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au urcat cu 2,6%, pana la 78,44 miliarde de lei, in ritm lunar, iar in ritm anual au avansat cu 16,2%.

Depozitele in valuta ale rezidentilor, populatie si firme (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au crescut cu 0,1%, pana la nivelul de 84,6 miliarde de lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,4%, pana la 18,738 miliarde de euro). Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 5% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 3,7%).

In cazul populatiei, depozitele in valuta au crescut cu 7,7% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei s-au majorat cu 6,1%), iar economiile in valuta ale firmelor (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei au scazut cu 0,5% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au diminuat cu 2,1%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *