Deputat Cornelia Negrut: „Programul economic al ALDE vizeaza construirea a 20.000 de locuinte in perioada 2016 – 2020”

PNL

cornelia-negrut-3Constructia de locuinte si consolidarea celor existente este unul dintre obiectivele prioritare ale Programului celor 100 de miliarde de euro lansat de ALDE, sub genericul „Romania, cea de-a 7-a putere economica a Europei”, a apreciat vicepresedintele formatiunii, deputatul de Maramures Cornelia Negrut.

„Viziunea ALDE presupune construirea a 20.000 de locuinte de catre viitorul Guvern, in perioada 2016 – 2020. Locuintele vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar pretul de vanzare al fiecarui metru patrat de construceie va fi cu maxim 15% mai mare decat pretul de constructie. De asemenea, prin bugetul de stat va fi asigurata prima pentru Bancile de locuinte, potrivit legii, in suma de pana la un miliard de lei. Aceasta va asigura pentru aceeasi destinatie, potrivit experientei ultimului deceniu, o economisire de pana la 5 miliarde de lei din partea populatiei”, a subliniat Cornelia Negrut.

Potrivit Programului economic al ALDE, se va propune, totodata, finantarea de catre administratiile locale, in mediul urban si rural, a locuintelor de serviciu, destinate inchirierii pentru specialisti, cadre medicale sau didactice care lucreaza in localitatile respective.

„Educatia si sanatatea din Romania nu pot fi competitive fara stimularea specialistilor. ALDE lanseaza astfel oferte concrete pentru sprijinirea tinerilor bine pregatiti de a se stabili in locurile unde isi desfasoara activitatile, fapt ce va contribui si la diminuarea exodului romanilor spre alte tari, si, de asemenea, va spori nivelul de trai al intregii societati”, a concluzionat parlamentarul maramuresean.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. G.B.

    Tarziu,Cornelica,tarziu.Bucura-te de ultima saptamana de deputatie.Scapi si tu scapam si noi,in sfarsit.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2