Deputata – vamesa. Saga unei flori cu… multi gradinari. Toti uselisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

“Barbatii se feresc intotdeauna sa starneasca furia unei femei, mai cu seama cand este vorba de o femeie otravita si inraita de mizerii si disperare” – Charles Dickens.

Pe vremea vechiului regim, mai ales dupa vizita epocala a cuplului ceausist in Coreea de Nord, comunistii au instituit reguli noi privind promovarea femeilor in functii de conducere. Fapt relativ dificil pentru ca tinerele frumoase erau dorite doar pentru activitati „tovarasesti”, iar cele banale isi vedeau de familie.

Pentru a fi respectate indicatiile pretioase ale „toasului” a fost redescoperita femeia de tip cazon, gen Ana Pauker, capabila sa-si denunte parintii si sotul doar pentru a sta la o masa dintr-un prezidiu. Vremurile s-au schimbat dupa 1990, mai ales in urma aparitiei televiziunii pe cablu, moment in care o parte a populatiei feminine a adoptat stilul Pamela Anderson si Cicciolina, in speranta unui viitor cu vila, piscina si masina nemteasca la scara. Primele s-au orientat romancutele din Moldova si din Basarabia, satule de razesii molcomi, cunoscuti ca avand doar doua viteze… inset si… foarte inset!

Ele au penetrat in forta, ocupand zone precum mass media, fashionul si dansul la bara. Au urmat muntencele care s-au repezit sa obtina MBA-uri si epilatoare moderne, cele mai stabile si statornice in pastrarea randuielilor fiind ardelencele si femeile din Tara Motilor, cunoscute drept femei cuviincioase, care-si iubeau barbatii sub duna si cu opaitul stins.

Pana prin anul 2000, singura femeie in topul politicii a fost Zoe Petre, o persoana distinsa, al carei merit major a fost sfatul dat lui Emil Constantinescu, de a iesi urgent din troaca de porci numita politica. Era Nastase a descatusat energiile pozitive in mintea femeilor din politica, acestea impunandu-si punctul de vedere prin mijloace persuasive, printre exponentele femeii – politician fiind de mentionat Rovana Plumb, Sulfina Barbu, Anca Boagiu – toate avand un sponsor puternic in spate, exceptia de la regula facand-o Mona Musca si Norica Nicolai a caror varsta le garanta respectabilitatea, nu si moralitatea.

Accederea lui Traian Basescu la presedintie a generat o noua invazie de doamne in politica la varf, sistemul de relatii si nepotismul promovand foste fotomodele, neveste de finantatori, sportive, artiste, jurnaliste, sotii si fiice frustrate de demnitari. Maramuresul nu are dupa 23 de ani femei in politica de top, desi a existat candva o tanara speranta blonda la TSD, disparuta intre timp in neant. Noroc insa ca ultimele alegeri ne-au cadorisit cu o doamna, tot blonda, care a acces in peisaj pe filiera partidului cu 2% in sondaje, aterizand direct intr-un fotoliu de deputat, fara sa aiba minima experienta sau pricepere necesare.

Cornelia Negrut este un personaj interesant, o femeie care, folosindu-se si de alte atribute decat inteligenta, s-a orinetat perfect intr-o lume a barbatilor, incepandu-si parcursul profesional ca economista la Cooperatie si OJT, doua institutii defuncte. A urmat pozitia de vamesa, adjuncta a vamilor de vest, negustoreasa de flori, pentru ca intr-un final, asemenea altui politcian nesemnificativ, sa fie propulsata la nivel central ca VP la AVAS, un fel de recompensa pentru… nu se stie ce.

Negrut este nascuta, crescuta si educata in Baia Mare, dar a fost aleasa deputat la Sighet, in urma unui concubinaj politic cu primarul liberal Nemes, in conditiile in care nu numai ca lumea nu auzise de ea niciodata, dar vazand-o pe afise se intrebau ce fel de muzica interpreteaza. Doamna este bine dotata… material, un teren donatie in Baia Mare de pe vremea cand era director adjunct la supravegherea vamilor, o casa de 400 de metri patrati, tot donatie – prietenii stiu de ce – si un spatiu comercial de 330 metri patrati in centrul orasului, pe bulevardul cu cel mai mare vad comercial.

Si de parca nu era suficienta opulenta in comparatie cu baimareanul cinstit, madam Negrut si-a tras si o piscina acoperita de 115 metri patrati, cat sa adaposteasca personalul Consiliului Local, al Consiliului Judetean si al Prefecturii, toate spatiile fiind incalzite cu gaz, printr-un contor bricolat, care inregistra doar 15 % din consumul real. In zilele bune. Pe foaia de avere, doamna deputat mai are trecute si alte bunuri lumesti, masina, bijuterii si 1000 metri patrati teren in Baia Mare, tot donatie, sa moara de ciuda carcotasii din mass media.

Intrucat ANI nu este interesata sa verifice cum a reusit dna Cornelia Negrut sa-si achizitioneze  un spatiu de 100.000 euro din venituri lunare de 4.400 lei pe luna, recomandam IRS-ului american sa verifice si alte presupuse proprietati ale familiei Negrut, stiut fiind ca vamesii erau prost platiti si cinstiti pana la sacrificiu personal. Cum este posibil ca din nimic sa produci averi fabuloase este nu doar o intrebare retorica, ci si o tema de studiu la ASE Bucuresti, viitorii economisti avand cu certitudine ce invata despre cum sa faci ca functionar public sa primesti prin donatie case, terenuri si alte valori.

Clienta a justitiei pentru hartuirea vecinilor, in litigiu cu Eon, societate care nu accepta faptul ca gazul consumat in vila de 515 mp este identic cu cel dintr-o garsoniera, deputata de Sighet poseda si un sot celebru pentru diverse afaceri in Bucuresti si Baia Mare, spete pretabile ca studiu de caz pentru aceiasi studenti la ASE. Deputata Negrut are o activitate parlamentara remarcabila, bazata pe o retorica stinsa si penibila, declaratiile ei politice fiind date numai in scris, stiut fiind ca la examenul de vames ti se cere sa cunosti codul semnelor si nu neaparat arta comunicarii verbale.

Intrebarile sale in Camera, asa cum sunt mentionate in impresionantul raport de activitate, sunt naucitoare si profunde. Reconsiderarea fenomenului cartilor tiparite si casatoriile din interes in penitenciarele romanesti, fapt ce denota o profunda cunoastere si intelegere a nevoilor populatiei din Sighet si Maramuresul Istoric.

Ar mai fi multe de  povestit despre blonda politicii maramuresene, certurile cu presedintele Consiliului Judetean, traficul de influenta in zona sportului scolar si alte nazbatii. Mentionam in schimb ca final afirmatia lui Enriyeu Castaldo, care spunea: “Cand o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume”. Si bifam, nu-i asa?

Stefan M.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole