Deputatii au adoptat reducerea TVA si pentru berea la draft

Reclame home 1
Reclame home 1

bere-mancatDeputatii au adoptat, miercuri, reducerea TVA de la 24 la 9% si pentru berea la draft, scrie Agerpres.

Aceasta prevedere este cuprinsa intr-un amendament admis la Ordonanta prin care se reduce TVA la alimente de la 24% la 9%.

Se reduce TVA la 9% pentru „serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea care se incadreaza la codul NC 22 03 00” (berea la draft—n.r.), potrivit amendamentului.

De asemenea, TVA se va reduce si la berea produsa de mici fabrici de bere independente, a caror productie in anul calendaristic precedent nu a depasit 200.000 hl/an, iar pentru anul in curs antrepozitarul autorizat declara pe propria raspundere ca va produce o cantitate mai mica de 200.000 hl/an se aplica nivelul redus al accizelor specifice prevazut in anexa nr.1. Pentru micile fabrici de bere independente nou infiintate, pentru care antrepozitarul propus declara pe propria raspundere ca va produce o cantitate mai mica de 200.000 hl/an, se aplica nivelul redus al accizelor specifice prevazut in anexa nr.1. Acelasi regim se aplica si pentru berea livrata pe teritoriul Romaniei de catre mici fabrici de bere situate in alte state membre, potrivit prevederilor din norme, potrivit unui alt amendament aprobat de deputati.

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea Legii privind Codul fiscal, care prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole