Deputatii din Comisia juridica au adoptat proiectul de abrogare a legii recursului compensatoriu

Deputatii din Comisia juridica au adoptat, marti, in unanimitate, proiectul de abrogare a legii recursului compensatoriu – lege prin care zeci de mii de puscariasi au iesit mai devreme de dupa gratii.

Urmeaza ca, cel mai probabil joi, acest proiect de lege sa primeasca votul final, iar controversata masura sa fie anulata.

Recursul compensatoriu este o masura introdusa de PSD, ALDE si UDMR si prevede eliberarea inainte de termen a detinutilor din inchisori pentru motive precum conditiile de detentie, este la un pas de a fi abrogat.

In timpul dezbaterilor, unul dintre promotorii acestei legii, deputatul PSD Florin Iordache, a incercat sa explice ca legea a fost necesara pentru ca Romania sa nu fie condamnata la CEDO pentru conditiile proaste in care stau detinutii din Romania:

”Cred ca ar fi corect sa sa spunem asa. In urma decizie pilot pe care CEDO a luat-o vizavi de Romania, Romania si-a asumat una din masurile pe care trebuie sa le ia, vizavi de cei 3 metri minim pe care trebuie sa-i asigure pentru un detinut, pentru a nu fi condamnata. Pentru normele si tratatele internationale la care suntem parte, a fost si acest proiect de lege. Acest proiect de lege a fost initiat de Guvernul Ciolos, de doamna ministru Pruna. Eu l-am preluat. Am considerat ca una din masurile care poate aduce conformitate cu tratatele si conventiile la care Romania este parte este si acest recurs compensatoriu.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1