Deputatii PNL nu vor vota ordonanta referitoare la majorarea accizei pentru combustibil

PNL

Liderul deputatilor liberali, George Scutaru, a anuntat ca PNL nu va vota ordonanta referitoare la majorarea accizei pentru combustibil incepand cu 1 aprilie, informeaza Agerpres.

“Grupul parlamentar liberal nu va vota acciza pe benzina si motorina impusa de Guvernul Ponta. Ma refer la OUG 102/2013, care prevede intrarea in vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenti pentru combustibil, dar si la OUG 111/2013 care prevede intrarea in vigoare a majorarii accizei pe combustibil de la 1 aprilie, de astazi. Facem acest anunt deoarece proiectul de lege pentru aprobarea acestei ordonante 111/2013 se afla pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor de marti”, a afirmat Scutaru intr-o conferinta de presa la Parlament.

Scutaru a precizat ca PNL nu voteaza majorarea accizei pentru ca “nu are nicio garantie asupra modului in care Guvernul Ponta doreste folosirea acestor bani”.

“Guvernul Ponta actioneaza haotic, sunt declaratii contradictorii din partea premierului, din partea ministrului de Finante, a ministrului Transporturilor privind modul de utilizare a acestor bani. Guvernul Ponta si PSD ii vor duce pe romani la sapa de lemn, guvernul Ponta va duce tara la dezastru economic. Ponta si PSD guverneaza doar pentru baronii locali, nu pentru romani si doar pentru a-si duce la capat proiectul lor ascuns. Proiectul real al PSD este acapararea puterii totale si aducerea lui Ponta la Cotroceni. In acest fel, practic baronii PSD doresc sa puna mana pe Romania”, a adaugat Scutaru.

La randul sau, deputatul Ludovic Orban a subliniat ca PNL a militat “pentru reducerea fiscalitatii ca mijloc de stimulare a dezvoltarii economice si pentru impiedicarea oricarei tentative a Guvernului Ponta de a renunta la cota unica de impozitare sau de introduce diferite taxe pentru a petici bugetul si pentru a asigura resurse pentru clientela politica”.

“Introducerea accizei pe fondul tensiunii politice generate de circul mediatic de cei doi actori politici disperati — Traian Basescu si Victor Ponta — risca sa genereze un puseu inflationist. Data de 1 aprilie nu este numai data la care creste pretul combustibilului dar este data la care creste pretul energiei electrice si a gazelor naturale”, a afirmat Orban in aceeasi conferinta de presa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2