Deputatul Alexe a participat la The Romanian International Gas Conference

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe, a participat la The Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Federația pentru Petrol și Gaze.

Evenimentul a reunit o gamă largă de actori implicați în domeniul energiei.

”Am avut plăcerea să particip la The Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Federația pentru Petrol și Gaze.

Evenimentul a reunit o gamă largă de actori implicați în domeniul energiei. În cadrul conferinței, am dezbătut cu politicieni, diplomați și investitori despre rolul gazelor naturale în tranziția energetică și cadrul de reglementare necesar pentru a diversifica importurile de energie și a asigura securitatea aprovizionării.

Ediția din acest an a RIGC s-a concentrat pe securitatea aprovizionării cu gaze naturale, având în vedere războiul din Ucraina. În cadrul dezbaterilor, au fost abordate subiecte importante precum aprovizionarea cu gaze, producția internă de gaze naturale, starea infrastructurii de gaze existente, rolul hidrogenului albastru în vederea atingerii unui nivel net-zero și rolul captării și stocării carbonului în decarbonizarea industriilor greu de eliminat.

La invitația ministrului Virgil Popescu, la eveniment au participat Parviz Shahbazov, ministrul energiei din Azerbaidjan; Andrei Spînu, vice-premier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Republica Modova; Rosen Hristov, ministrul Energiei din Bulgaria; Kostas Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Grecia; Mykola Kolisnyk, ministru adjunct al Energiei din Ucraina; Peter Sztaray, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria; Alparslan Bayraktar, ministru adjunct, Ministerul Energiei și Resurselor Naturale din Turcia și George Chikovani, director general JSC – Georgian Oil and Gas Corporation.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a găzduit reuniunea ministerială a miniștrilor Energiei din regiune, demonstrând astfel că țara noastră acordă o atenție deosebită domeniului energiei.

În cadrul panelului „Este piața de gaz europeană pregătită pentru hidrogen?”, Oana Marciana Özmen, colega mea din Comisia pentru industrii și servicii, a prezentat evoluția primului plan dedicat hidrogenului, proiect legislativ pentru care lucrăm împreună în cadrul Subcomisiei pentru hidrogen”, a spus Florin-Alexandru Alexe.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole