Deputatul Cornelia Negrut: „ALDE propune o crestere economica pragmatica, bazata pe un Pact National de Investitii”

Reclame home 1

cornelia negrut aldeALDE propune celorlalte partide politice din Romania, dar si intregii societati, un pact national de investitii pentru perioada 2017-2020, a anuntat deputatul ALDE Maramures, Cornelia Negrut, intr-un comunicat de presa.

„Argumentele noastre pentru aceasta propunere generoasa se desprind din realitatea faptului ca tara noastra are nevoie de un progres economic bazat pe masuri sustenabile pentru bugetul de stat. Noi propunem un model economic bazat pe investitii concrete, intr-un procent asemanator celui din anul 2015, de 4% din PIB, respectiv 42 de miliarde de lei, suma ce a intrat direct in economia nationala.

In acest an, din pacate, actualul Guvern si-a aratat limitele, realizand investitii de doar 2,3%, adica 16,7 miliarde lei, mai mult de jumatate, respectiv1,3%, fiind cheltuieli de capital, bani de la bugetul de stat care s-au dat pe proiecte incepute sau in derulare, din timpul Guvernului sustinut de ALDE. Romania a finantat in anul 2016 economiile altor tari, deoarece am avut o crestere economica bazata pe consum, iar tarile exportatoare catre noi au avut o crestere economica, valoarea importurilor crescand in acest an cu 40% faţa de 2015. O crestere economica bazata aproape exclusiv pentru consum nu poate fi sanatoasa si ar putea avea efecte nefaste pe termen mediu, chiar scurt”, a specificat parlamentarul maramuresean.

Vicepresedintele ALDE a mai adaugat ca esenta acestui Pact national de investitii este alocarea unui procent de 6% din PIB in fiecare an, pe o perioada de patru ani.

„ALDE a identificat cinci domenii prioritare in care exista imperioasa nevoie de investitii, cel putin minime: educatie, sanatate, infrastructura, agricultura, energie. Romania are nevoie de o autostrada care sa uneasca toate regiunile tarii.Avem nevoie de reabilitarea si consolidarea tuturor spitalelor, cladirile acestora fiind un iminent pericol. Investitii se impun pentru a asigura securitatea energetica a Romaniei in viitorii ani. Pentru domeniul agriculturii, cea mai importanta investitie publica de care avem nevoie si pentru care avem si o lege nepusa in aplicare este asigurarea sumei minime de care avem nevoie pentru infrastructura principala de irigatii, in valoare de un miliard de euro, in urmatorii cinci ani. Nu in ultimul rand, noi propunem ca bugetul educatiei sa ajunga treptat, in anul 2020, la 6% din PIB. ALDE propune zece programe nationale pentru modernizarea invatamantului romanesc, intre care constructia de crese, reabilitarea unitatilor existente, dotarea si modernizarea spatiilor, etc.”, a concluzionat deputatul Cornelia Negrut.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *