Deputatul Cornelia Negrut: „ALDE are un program concret pentru modernizarea agriculturii romanesti”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

cornelia-negrut-alde* „Romania poate redeveni granarul Europei si o forta agricola de prim rang in Europa. Situatia actuala in care exportam grau si importam faina nu mai poate fi tolerata!”

Una dintre principalele referinte ale Programului Economic al ALDE, „Romania, cea de a saptea putere economica a Europei”, este modernizarea agriculturii, considerata o resursa importanta de crestere a PIB si a veniturilor bugetare, a apreciat vicepresedintele formatiunii, deputatul de Maramures Cornelia Negrut.

„In viziunea ALDE, o dezvoltare sustenabila a agriculturii romanesti trebuie sa presupuna atragerea fondurilor europene, investitii concentrate pe necesitati, precum si sustinerea micilor producatori autohtoni. Cea mai importanta investitie publica pe care Romania trebuie sa o implementeze in perioada urmatoare, pentru care avem si o lege sustinuta de ALDE, este cea privind aplicarea legii privind alocarea sumei de un miliard de euro pentru infrastructura principala de irigatii.

Legea propune o investitie de 5 ani de zile, pornind de la 145 de milioane, crescand in fiecare an cu 17% – 169 de milioane, 198 de milioane in anul 2019, ajungand la un miliard in 2021. Aceasta lege trebuia deja sa fie aplicata incepand cu 1 ianuarie 2016, dar nici pana acum nu s-a pus in practica. Plata serviciilor de irigatii se va face prin acordarea unor facilitati pentru contractele pe termen lung incheiate de fermieri, propunandu-ne ca pana in 2020 sa avem cel putin un milion de hectare irigate”, a subliniat deputatul Cornelia Negrut.

„O alta prioritate a ALDE pentru agricultura, a mai adaugat parlamentarul maramuresean, este asocierea fermierilor in Cooperative agricole mari, cu operatiuni integrate. Cooperativele agricole nou infiintate vor avea scutire de impozit pe profit timp de cinci ani si scutire de impozit pe terenul agricol.

Ne dorim, de asemenea, ca terenurile cu destinatie agricola sa poata fi cumparate numai de fermieri, persoane fizice si juridice, cu experienta in domeniu de minim cinci ani, certificata cu carnet de producator si carnet de comerciant. De asemenea, ALDE va actiona pentru incadrarea bauturilor din gospodariile individuale ca produse traditionale, cu regimul fiscal adecvat produselor traditionale europene”.

Potrivit deputatului Cornelia Negrut, ALDE va include in domeniile sustinute prin Programul celor 100 de miliarde de euro a industriilor prelucratoare de produse agricole (panificatie, legume-fructe, lactate, produse animale etc.), si va initia un program pentru construirea lanturilor de depozite pentru productia de cereale, cu acordarea unor certificate de depozit tranzactionabile.

„Proiectul nostru mai prevede si sprijinirea deosebita a productiei de sere, prin acordarea unor ajutoare din partea statului. Romania poate si trebuie sa devina cel mai mare producator de legume din spatiul comunitar. Romania poate redeveni granarul Europei si o forta agricola de prim rang in Europa. Situatia actuala in care exportam grau si importam faina nu mai poate fi tolerata!”, a conchis deputatul Cornelia Negrut.

Biroul de Presa al deputatului ALDE Maramures Cornelia Negrut, 28 noiembrie 2016

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

  1. duma

    Da da.Dupa 4 ani de frecat menta acum cu totii ne promit verzi si uscate.Ar trebui sa- si mai roteasca promisiunile ,ce agricultura,tunel sun Gutai.

    Reply
  2. Danny

    Mai nou, doamna deputat se pricepe la toate.Dar,in cei patru ani de deputatie nu s-a prea facut auzita.Glasul i-a revenit cu ostentatie in campania .electorala

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *