Deputatul Durus a cerut Ministerului Finantelor scaderea TVA la serviciul de canalizare (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ultima interpelare cititasi depusa luni in Parlament de deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, se refera la TVA-ul pentru serviciul de canalizare. Serviciul este inclus in factura la apa si are un TVA de 19%. Durus a cerut ministrului de finante sa analizeze si sa ia in considerare scaderea TVA la 9%, asa cum este si pentru serviciul de alimentare cu apa. Operatorii de apa-canal isi estimeaza individual cantitatea de apa care ajunge in canal, neexistand o reglementare unitara la nivel national.

„Vorbim si de o chestiune practica, nu doar de una sociala. Prestatorii de servicii ar fi avantajati de faptul ca nu ar avea cuprinse in aceeasi factura doua valori diferite ale TVA, una de 9% pentru apa, alta de 19% pentru canalizare. Pentru cetateni, scaderea TVA ar insemna o scadere a facturilor. In Maramures, Vital, operator unic al serviciului de apa-canal, a stabilit ca 98% din apa care intra in reteaua individuala a consumatorului ajunge in canal. Aceasta apa are o data aplicat un TVA de 9%.

Cand ajunge in canal, aceleiasi ape ii punem un TVA de 19%. Privind matematic, putem spune ca 98% din apa tarifata are TVA de 27%. Sper ca ministrul sa se aplece cu seriozitate asupra acestei propuneri de reducere a TVA. O Ordonanta de Urgenta data de Guvern ar rezolva foarte repede problema, asa cum a fost si atunci cand s-a stabilit tva-ul scazut la alimente. Altfel, voi initia o propunere legislativa de modificare a prevederilor Codului Fiscal, o procedura mai greoaie si de durata”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2