Deputatul Durus a depus mai multe amendamente la noua Lege a pensiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Proiectul privind noua lege a pensiilor a intrat in comisiile de specialitate din Camera Deputatilor, urmand ca in zilele urmatoare sa intre in dezbaterea plenului. Inaintea parcurgerii acestei proceduri, deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a avut o intalnire cu reprezentanti ai pensionarilor si organizatiilor sindicale pentru amendarea unor prevederi ale legii. In urma discutiilor, deputatul a formulat mai multe amendamente.

Unul dintre amendamente este legat de pensionarea anticipata a celor care lucreaza in zone cu poluare activa sau remanenta, fara sa fie sanctionati financiar. Este, in fapt, reintroducerea in lege a prevederii „Zoicas”, care nu se mai regaseste in noua forma, cea propusa. O alta amendare priveste categoria de pensionari cu grupe speciale sau grupa I. Prin inlocuirea in formula de calcul a „punctajului mediu anual” cu „valoarea punctului de referinta” aceste categorii au plafonate drepturile o lunga perioada de timp. In timp ce toti pensionarii vor primi anual indexari, pensionarii cu grupe speciale sau grupa I vor fi privati de aceste cresteri.

„Am propus un coeficient de corectie pentru cei al caror stagiu complet de cotizare este in actuala reglementare sub cei 25 de ani prevazuti in proiectul de lege. Daca tot vorbim de o lege care se vrea sa rezolve inechitati, atunci nu se poate admite crearea unora noi. Cer PSD si ALDE sa se atinga de pensiile speciale, nu de cele ale unor categorii care au lucrat in zone cu radiatii sau subteran. Noua lege nu va fi pentru cei multi, cat timp continuam sa mentinem anumite categori de beneficiari de „pensii speciale”, in fapt, niste privilegii nemeritate”, a declarat deputatul Vlad Emanuel Durus.

Camera Deputatilor este forul decizional cu privire la aceasta lege. In cazul in care actul normativ trece de Parlament, drepturile financiare calculate dupa noua formula se vor plati din septembrie 2021.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2