Deputatul Durus: „Alegerea primarilor in doua tururi este obligatorie”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul si-a asumat astazi, in fata plenurilor reunite, raspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi. O masura corecta politic, care vine sa dea reprezentativitate primarului ales. Propunerea inaintata de Guvern a venit in urma solicitarilor USR si a celorlalte partide care au conditionat sprijinul in Parlament pentru Guvernul PNL-Orban de adoptarea alegerii primarilor in doua tururi.

„Intram intr-o normalitate de reprezentare. Am vazut ce anomalii a creat un exercitiu electoral intr-un singur tur. Avem primari alesi cu 10% din numarul celor inscrisi pe liste. Sistemul cu un singur tur a demobilizat electoratul. Primarul in functie era favorizat, pentru ca, pe un vot cu un singur tur era foarte greu sa rastorni masina de pomeni electorale. Cu un scrutin in doua tururi vor pleca din functii foarte multi primari incompetenti.

Cei care au facut ceva pentru comunitatea lor isi vor conserva mandatul. Sigur ca PSD se opune unor asemenea modificari, pentru ca le dispar baronii. Populatia s-a saturat de incompetenta salvata de electoratul de casa, care inclina balanta la un singur tur, desi reprezinta prea putin din numarul votantilor inscrisi pe liste”, a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, parlamentarul USR, Vlad Emanuel Durus.

PSD a anuntat deja ca va depune, cu sprijinul UDMR, motiune de cenzura impotriva Guvernului. Aceasta urmeaza a fi discutata, cel mai probabil, la inceputul sa ptamanii viitoare.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2