Deputatul Durus avertizeaza: Gafele conducerii C.J., pe punctul de a provoca o explozie a pretului la gunoi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Groapa de gunoi temporara de langa Baia Mare este o rusine vizuala pentru un oras care se vrea civilizat, curat si candidat la diverse titluri europene. Zidul de gunoi ajunge undeva la 7 metri inaltime, ceea ce incalca datele tehnice ale proiectului avizat de APM, transformand depozitul intr-unul ilegal. Cum depozitul ecologic de la Farcasa nu este finalizat, operatorul de salubritate este obligat sa gaseasca o solutie legala pentru a depozita gunoiul menajer.

Asta inseamna ca Drusal trebuie sa construiasca o alta groapa temporara. Din vina cui? A conducerii Consiliului Judetean care nu sunt in stare sa duca la bun sfarsit un proiect european finantat cu peste 60 de milioane de euro. Incompetenta celor care manageriaza acest proiect se va rasfrange asupra buzunarului cetateanului.

De la inceputul lunii viitoare, societatea de salubritate trebuie sa incheie un alt contract pentru ridicarea gunoiului menajer. Daca pana acum contractul era incheiat cu municipalitatea, de acum el va fi semnat cu Consiliul Judetean. Pretentia operatorului este de majorare a pretului la populatie ca urmare a investitiilor pe care este obligat sa le faca. „Cetateanul este pus sa suporte din propriul buzunar prostia administratiei judetene.

Anul trecut pretul a crescut cu 80% in Baia Mare. Acum suntem in pragul unei noi cresteri de cateva zeci de procente. Il intreb pe domnul presedinte al Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, de ce trebuie un bir pe cetatean pentru nerealizarile sale? Am avertizat de acum doi ani ca aici se va ajunge. Contribuabilul este pus sa plateasca de doua ori. Odata plateste, prin taxe si impozite, pentru sumele alocate in proiect ca cheltuieli neeligibile, iar apoi trebuie sa suporte majorari de pret, pentru ca banii sai la buget nu au fost folositi cu cap.

In varianta cea mai pesimista, dar de care nu suntem foarte departe, Consiliul Judetean va fi pus sa returneze inapoi toti banii europeni din proiect. Tot pe spatele contribuabilului va cadea si acoperirea acestei gauri. Cer Consiliului Judetean sa gaseasca formula legala pentru ca populatia sa nu fie taxata pentru incompetenta. Sa plateasca cine a gresit, nu populatia!” cere vicepresedintele Camerei Deputatilor, deputatul USR, Vlad Emanuel Durus.

Birou comunicare, cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2