Deputatul Durus cere adoptarea initiativei USR privind votul electronic: Opriti umilinta cetatenilor romani din Diaspora

PNL

Alegerile europarlamentare au demonstrat, pentru a doua oara in interval de 5 ani, ca PSD-ALDE fac tot ce pot pentru a limita dreptul romanilor din Diaspora sa voteze. Sute de mii de romani au stat cu orele la cozile formate la diverse sectii de votare din strainatate, pentru ca in final sa li se inchida usa in nas. Acest abuz a dus, totodata, la modificarea decisiva a rezultatului alegerilor. USR-PLUS a avut cu 13000 de voturi mai putin decat PSD, insa daca diaspora era lasata sa voteze, i-am fi invins.

„Am trait un deja-vu al umilintei cetatenilor romani aflati la munca in strainatate. Am primit zeci de mesaje si imagini, in ziua votului, de la maramureseni de-ai nostri care asteptau la cozi. Am obligatia si datoria morala, pentru toti maramuresenii, de a schimba legea alegerilor. Oamenii acestia nu trebuie sa fie buni doar atunci cand trimit bani in tara. Ei trebuie sprijiniti si incurajati ca sa poata vota. Imi doresc ca acesti romani sa se intoarca sa munceasca in tara lor, pentru ca avem nevoie de ei pentru a reconstrui Romania.

Pe asta ar trebui sa ne concentram acum, ca si societate romaneasca. USR a depus in Parlament, inca din primavara anului trecut, o initiativa legislativa care priveste votul prin corespondenta. Ea a fost respinsa de Senat. Vom face tot ce putem, din opozitie, pentru ca initiativa sa aiba un alt vot in Camera Deputatilor. Sper ca au inteles si parlamentarii din PSD-ALDE ca este timpul sa inceteze cu batjocura la adresa romanilor plecati. Primul semn al acestei intelepciuni ar fi schimbarea din functii a ministrului de externe, Teodor Melescanu, si al celui de interne, Carmen Dan”, a declarat deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Biroul comunicare, cabinet deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1