Deputatul Durus cere indemnizatie de concediu medical de 100% pentru cei aflati in izolare din cauza coronavirusului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania inregistra in aceasta dimineata 68 de cazuri confirmate de imbolnaviri cu coronavirus si peste 13.000 de suspecti aflati in izolare la domiciliu, ca masura de preventie. Situatia cere o regandire a politicii de recompensare a celor care, angajati fiind, sunt obligati sa ramana izolati la domiciliu. Ordinul 233/125, din 14 martie 2006, al Ministerului Sanatatii, si OUG 158/2006 stabilesc gradul de compensare al celui aflat in imposibilitatea de a se prezenta la serviciu.

In acord cu cele doua acte, persoana aflata in izolare este incadrata la codul de indemnizatie 07 si la codul de diagnostic 994. Asta inseamna ca persoana izolata primeste, pentru cele 14 zile in care a stat in casa, 75% din salariul brut, conform incadrarii pe codul de „carantina”.

Deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, a facut o interpelare catre Ministerul Sanatatii prin care a cerut sa se regandeasca aceste prevederi, in contextul pandemiei de coronavirus. Parlamentarul considera ca este necesar ca statul sa stabileasca o indemnizatie pentru aceste cazuri de 100% din salariul de baza.

„Domnule ministru, avand in vedere gravitatea situatiei care a determinat luarea unor masuri de urgenta, va solicit sa schimbati codul de indemnizatie si sa completati in acord Ordinul 233/125, din 14 martie 2006, altfel incat persoana izolata ca urmare a suspiciunii ca a contractat coronavirus sa primeasca o indemnizatie pentru carantina in procent de 100%”, se arata in finalul interpelarii depuse de deputatul Durus.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. dandanmm

  Populist si asta. La buget poti da bani, ca nu lupti tu pentru ei.
  La firmele private care isi fac singure banii, de unde le dai daca nu lucreaza nimeni?
  Mare popindau si asta, doar ca sa dea bine dca imagine.

  Reply
 2. Alex

  Pai mi se pare normal. Daca nu imi dati concediu medical, va trebui sa mi platiti ajutor social. Omu e luat cu japca si inchis intr o cladire fara sa poata munci. In timpul asta iese rata la casa, rata la masina, asigurararea, etc. De unde are omul bani sa le plateasca?

  E nevoie de multa dezbatere? Pt aberatii da ti ordonante de urgente la 12 noaptea.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2