Deputatul Durus cere o reparatie legala: Romanii nu mai trebuie sa piarda la pensii din cauza omiterii unor sporuri sau bonificatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape zilnic, cateva zeci de persoane trec pragul Caselor de Pensii incercand sa-si mai obtina cativa leuti in plus la pensia, in cele mai multe cazuri, derizorie. Se roaga de angajatii de la ghiseu sa le recalculeze veniturile obtinute in anii lucrati, pentru ca din neglijenta, indolenta sau interpretare gresita a legii le-au fost lasate pe dinafara diverse sporuri sau venituri temporare obtinute pe langa salariul de baza.

De cele mai multe ori, drumurile le sunt zadarnice. Ultima sansa o reprezinta instantele. Dupa ani de procese, obtin hotarari favorabile.

„Vorbim de ambiguitati ale legilor care guverneaza aceste drepturi. O formulare se gaseste in legea 19/2000, in care se vorbeste de exemplu ca „sporurile si adaosurile” intra in stabilirea punctajului anual si alta e interpretarea din OUG 4/2005, unde se exclud sporurile cu caracter temporar.

Sunt extrem de multe procese cu acest obiect. Am depus catre Ministerul Muncii o interpelare prin care am cerut reglementarea situatiei si un punct de vedere al reprezentantilor ministerului pe marginea decizilor de pensionare emise gresit de catre Casele de Pensii.

In viitoarea Lege a pensiilor, la care ministrul ne tot spune ca se lucreaza, este obligatorie clarificarea si cuprinderea tuturor sporurilor, a primelor, al celui de-al 13-lea salariu sau ale altor bonificatii, dupa care s-au platit drepturile catre stat, in calculul punctajului anual”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus.

Conform statisticilor, aproape jumatate din pensiile aflate in plata sunt calculate gresit. Pensionarii pierd lunar de la cateva zeci de lei la cateva sute.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2