Deputatul Durus cere responsabilitate in subiectul gropilor de gunoi (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Din 10 octombrie, groapa temporara de gunoi de la Satu Nou de Jos are autorizatia de mediu expirata. Peste 3 luni se va repeta episodul si la groapa de la Sighetu Marmatiei, unde se depoziteaza gunoiul din partea de nord a judetului. Legea nu permite prelungirea autorizatiilor la aceste spatii temporare. Cu toate acestea, pe groapa de gunoi continua sa se faca depuneri de deseuri. Institutiile statului responsabile in monitorizarea situatiei nu au oferit informatii transparente pe subiect.

„Constat o lipsa de comunicare pe aceasta tema, care ridica multe suspiciuni. Gropile de gunoi sunt o problema importanta, care trebuie tratata cu responsabilitate si predictibilitate. Normele europene in materie sunt extrem de clare.

Gasirea unor solutii de compromis pe termen scurt, indoielnice din punct de vedere al legalitatii, nu reprezinta altceva decat ascunderea gunoiului sub pres. Avem deja un cartonas rosu incasat saptamana trecuta din partea Curtii de Justitie a Uniunii Europene pe tema gropilor neconforme. Inca unul ar fi un dezastru”, a spus deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Acesta a sustinut la inceputul acestei saptamani o interpelare in Camera Deputatilor pe subiectul autorizarii gropilor temporare. Populatia trebuie sa fie informata corect, pentru ca este afectata direct.

In materialul video de mai jos gasiti interventia deputatului Vlad Emanuel Durus pe tema gropilor temporare din Maramures.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2