Deputatul Durus, interpelare pentru stoparea taierilor ilegale de paduri (VIDEO)

Reclame home 1

Romania pierde anual suprafete colosale de paduri in urma defrisarilor ilegale. Cifrele Curtii de Conturi arata ca s-au taiat necontrolat peste 80 de milioane de metri cubi de lemn in ultimii 25 de ani. Profitul hotilor de lemne, raportat la pretul minim al metrului cub, a fost de peste 5 miliarde. Suprafetele impadurite s-au redus cu aproape 10% fata de ceea ce exista in anul 1990. Romania mai are doar 27,3% din teritoriu ocupat de paduri, fata de media europeana de 36%. Din 2015, tara noastra si-a diminuat suprafata impadurita cu 300.000 de ha.

Zona Borsa-Viseu este una dintre cele mai expuse din acest punct de vedere. Codrii seculari au fost rasi, zone intinse de munti au ramas sterpe. Problema taierilor ilegale si a pierderii acestei bogatii naturale cu care se mandrea Romania sunt o preocupare constanta a deputatului USR Maramures, Vlad Emanuel Durus. In urma cu cateva zile acesta a depus o interpelare catre Ministerul Apelor si Padurilor pe tema interventiilor barbare care se produc asupra zonelor impadurite. In timp ce padurile dispar sub securea hotilor si din neglijenta autoritatilor, oamenii de rand isi procura din ce in ce mai greu lemne de foc si la preturi care depasesc puterea lor financiara.

„Va rog, domnule Ministru, sa-mi prezentati o situatie cu suprafetele de teren ocupate cu paduri in Maramures (in special zona Borsa-Viseu) raportat la ultimii 20 de ani. De asemenea, solicit sa-mi prezentati numarul de cazuri de furt de lemn investigate in judetul Maramures in fiecare an din ultimii cinci ani, valoarea contraventiilor aplicate, valoarea pagubei si numarul de cazuri solutionate”, se arata in finalul interpelarii formulate de deputatul Vlad Emanuel Durus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *