Deputatul Durus (USR) ataca politica statului in dosarul FNI. PSD-ALDE il transforma in victima pe Popa, in timp ce pagubitii mor cu dreptatea in mana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa prabusirea FNI in 2000, peste 300.000 de romani si-au pierdut banii agonisiti. 155.000 de pagubiti nu si-au incasat nici azi sumele depuse, desi au decizii definitive date de instanta. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), cea care ar trebui sa plateasca sumele catre populatie, ca urmare a faptului ca CEC a garantat pentru FNI, nu a acordat in ultimii 5 ani niciun leu de buna voie. Platile s-au facut doar in urma unor executari silite.

La o interpelare formulata de deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, institutia spune ca mai are de platit 341 de milioane de lei. AAAS a previzionat, in bugetul pe 2019, doar 5 milioane de lei (!!!) pentru despagubiri. Conditia este ca institutia sa realizeze procentul de incasari. In ultimii ani nu s-a atins niciodata nivelul de incasari propus, ceea ce inseamna ca bugetul de despagubiri va fi cu mult sub limita de 5 milioane de lei.

„O mostra de „respect” a Guvernului catre deponentii de buna credinta. In ritmul acesta, ultimul pagubit care-si va lua banii va fi peste vreo 70 de ani. Un tratament batjocoritor pe care-l aplica PSD-ALDE sutelor de mii de romani. Suma totala necesara despagubirilor este derizorie pentru statul roman, care trebuie sa gaseasca solutii imediate. Unii dintre deponenti nu vor trai sa-si vada banii. Tu, stat, executi imediat un rau platnic, dar nu esti capabil sa dai dovada de buna practica”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus.

Iar acum, Nicolae Popa, fostul director al FNI, condamnat si extradat din Indonezia pentru a-si executa pedeapsa, este plimbat pe la televiziunile fidele partidului, ca victima. Analistii platiti de PSD ii deplang „crunta” soarta.
Nimeni nu plange ca, dupa 19 ani, 155.000 de pagubiti nu si-au vazut banii.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2