Deputatul Durus (USR) cere interventia de urgenta a ministerului. Reabilitarea DN 18B suspendata de o jumatate de an (VIDEO)

PNL

Soferii s-au bucurat anul trecut, in august, cand au vazut ca incepe reabilitarea DN 18B Baia Mare – Targu Lapus, mai ales ca termenul de finalizare al lucrarii a fost estimat la doua luni si jumatate. Tronsonul de 45 de km a fost de-a lungul anilor minge de ping-pong intre Ministerul Transporturilor si Consiliul Judetean Maramures, fiecare avandu-l in proprietate cu scopul declarat ca vor aduce starea carosabilului la conditii optime. S-au reusit doar carpeli grosiere, drumul devenind unul dintre cele mai rele din judet, desi valorile de trafic sunt ridicate.

Gogoasa reconditionarii drumului prin metoda reciclarii in situ, pretentios numita reabilitare, s-a desumflat foarte repede. Dupa o saptamana de la inceperea lucrarilor, le-au stopat. „S-a gresit reteta la asfalt”. Vreo 40 de zile au facut pauza. Au reluat lucrarile cateva saptamani in 2018, reusind sa aduca la conditii bune de rulare aproximativ 10 km din drum. De atunci…pauza, desi, de mai bine de o luna se putea lucra pe drum. Nemultumit de abandonarea lucrarilor, deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a cerut, printr-o interpelare, ministrului Transportului sa intervina de urgeta.

„Este inadmisibil sa tratezi cu atata indiferenta populatia unui judet. Suntem imediat la jumatatea lunii aprilie si anul acesta nu s-a reparat niciun metru din carosabil. De la inceperea lucrarilor au trecut aproape 9 luni. In acest interval l-au schimbat pe directorul de la drumuri pus in primul mandat de ministrul Cuc, pe care l-au gasit tap ispasitor pentru „reteta gresita” la asfalt. Acum pot sa-l gaseasca incompetent pe actualul director, dar nu ne prea intereseaza. Observam ca daca premierii PSD nu au mana buna la pus ministri la Transporturi, nici ministri nu au mana buna in a pune directori la structurile nationale si zonale ale CNAIR. Drumurile raman nefacute”, a spus Durus.

Ca o ironie, pe DN 18B, in zonele nereabilitate, troneaza bannerele PSD cu mesajul „Romania merita mai mult”! Pana si ei recunosc ca tara are nevoie de un alt Guvern.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1