Deputatul Durus (USR) o noua interventie la Guvern in problema aeroportului (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a avut o noua luare de pozitie in Parlamentul Romaniei in legatura cu ceea ce se intampla la Aeroportul International Maramures. Parlamentarul a fost vocea cea mai activa pe acest subiect, atragand in nenumarate randuri atentia asupra lipsei de finantare sau, in situatia de fata, asupra tergiversarii unei Hotarari de Guvern care sa faca posibila indeplinirea conditiilor pentru ca aeroportul sa se preteze si pentru zboruri internationale.

Aeroportul are probleme si cu finantarea lucrarilor finalizate. Exista o datorie catre executant de peste 14 milioane de lei. Lucrarile la aeroport au fost platite, in marea lor majoritate, din fondul de rezerva al Guvernului, desi ele au inceput pe un program european, in exercitiul financiar 2007-2014. Din cauza ca lucrarile nu au fost incheiate pana la finalul lui 2016, aceasta finantare s-a pierdut. A fost o alta tema abordata de deputatul Durus, care a reclamat proasta gestionare a proiectului de catre administratiile succesive ale Consiliului Judetean.

„Spun de aproape doi ani ca este anormal sa faci lucrari la aeroport din credite sau bani de la bugetul national, cand ai avut la dispozitie saci de bani de la UE, dar pe care i-ai pierdut din neglijenta sau nepricepere. Azi vine comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, sa confirme aceasta stare de fapt. Pe domeniul transporturilor Romania a pierdut in exercitiul financiar 2007-2014, 2 miliarde de euro.

Vreo 18 milioane euro sunt de la aeroportul Maramures. In acest moment este important ca, si fac un apel pe aceasta cale catre conducerea CJ si Ministerul Dezvoltarii Regionale, sa se faca demersuri pentru includerea proiectului aeroportului, chiar finalizat fiind, in exercitiul finaniar 2014-2021. Exista precedente in acest sens, UE preluand pe acest exercitiu financiar proiecte retrospective, adica proiecte realizate dar platite din alte surse (credite, fonduri guvernamentale)”.

Biroul comunicare,

Cabinet Parlamentar Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole