Deputatul Florin Alexe, prezent la Paris la seminarul „Atractivitatea României în contextul european actual”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe, a fost prezent, la Paris, la seminarul „Atractivitatea României în contextul european actual”.

În cadrul evenimentului, la care au mai luat parte președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, s-a discutat despre strategia României de a atrage investiții străine.

”Am fost onorat să particip la seminarul „Atractivitatea României în contextul european actual”, organizat de Ambasada României în Republica Franceză și Camera de Comerț Franco-Română. La eveniment au participat E.S. Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, Francois Coste, președintele CCIFER, Adriana Record, director CCIFER, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș și Bogdan Hossu, CEO Wise Finance Solutions.

Conform datelor ONRC, la 31 martie 2022 în România erau înregistrate 10.200 societăţi comerciale cu capital francez, din care aproximativ 4.840 sunt active (4,26% din totalul firmelor cu participare străină de capital), cu un volum al capitalului subscris de 2,38 miliarde EUR, respectiv 5,14% din totalul investiţiilor străine directe, Franţa fiind pe locul 6 în clasamentul investitorilor străini, după Olanda, Austria, Germania, Cipru şi Italia.

Domeniile cu pondere în care au fost efectuate investiţii în funcție de capitalul social subscris: industria extractivă și prelucrătoare (56,79%); comerț cu ridicata și cu amănuntul, reparaţii auto și moto (19,71%); intermedieri financiare și asigurări (11,69%); transport, depozitare și comunicații (2,71%); activități profesionale, administrative și tehnice (2,41%).

În cadrul dezbaterii, am discutat despre strategia României de a atrage investiții străine. Am prezentat argumentele pentru care companiile franceze ar trebui să investească în țara noastră: economia în creștere, fiscalitatea competitivă și forța de muncă bine calificată la prețuri competitive. Împreună cu Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, am prezentat oportunitățile de investiții în județul nostru.

Din calitate de stat-far al francofoniei, ne asumăm să promovăm valorile francofone în regiunea Europei Centrale și de Est. Prin atragerea companiilor franceze în România, putem să mobilizăm resurse importante pentru dezvoltarea țării noastre. Consolidăm relațiile româno-franceze! Promovăm România!”, a spus Florin-Alexandru Alexe, pe pagina sa de Facebook.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2