Deputatul Florin Alexe solicită identificarea unui spaţiu din interiorul Palatului Parlamentului care să poarte denumirea „Regele Mihai I al României”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La împliniarea a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României, deputatul PNL de Maramureș, Florin Alexe, solicită Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să analizeze posibilitatea de a identifica un spaţiu din interiorul Palatului Parlamentului care să poarte denumirea „Regele Mihai I al României”.

”‣ Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României. Personalitatea Regelui Mihai este cunoscută în întreaga lume, ca un simbol al patriotismului autentic, al demnităţii şi respectului faţă de valorile perene ale democraţiei.

‣ Prin deciziile curajoase luate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Regele Mihai I a devenit unul dintre cei mai importanţi lideri politici ai secolului trecut, apreciat şi onorat în toate marile capitale ale lumii. În egală măsură, dârzenia cu care s-a opus instaurării comunismului în ţara noastră, în condiţii deosebit de vitrege, se cuvine a fi păstrată în memoria colectivă a poporului nostru.

‣ Discursul ţinut de Regele Mihai I în Parlamentul României în data de 25 octombrie 2011, cu ocazia împlinirii a 90 de ani, reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale istoriei parlamentarismului românesc, perceput ca atare de către toţi cei care au avut onoarea să asiste.

‣ Consider că instituţia Parlamentului României trebuie să onoreze memoria unei mari personalităţi a poporului român, care şi-a sacrificat întreaga viaţă în numele protejării valorilor democratice şi promovării drepturilor românilor din ţară şi din întreaga lume.

‣ Pentru a marca un secol de la naşterea Regelui Mihai I, am solicitat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să analizeze posibilitatea de a identifica un spaţiu din interiorul Palatului Parlamentului care să poarte denumirea Regele Mihai I al României”, a spus, într-o postare pe Facebook, deputatul Florin Alexe.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Ioan

    Curioasă, ba chiar crudă e Istoria… Această impozantă și frumoasă construcție ( piatră de poticnire pentru unii)nu are, se pare, nicio treabă cu Nicolae Ceaușescu… Găsim săli splendide cu diferite nume, ce-i drept de faimă, ale culturii și istoriei noastre, acu un spațiu pentru Mihai I, care are de-a face cu Casa Republicii cât am eu cu Casa Albă sau Palatul Elysee , dar nici pomeneală de Ceaușescu… ‘Om fi noi un popor daco- danubiano- pontic dar un popor drept în niciun caz nu suntem… Rămâne generațiilor viitoare sarcina ingrată să ne spele păcatele…!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2