Deputatul Florin Alexe: ”Vom căuta să aducem modificările necesare la Legea privind diminuarea risipei alimentare”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe, a declarat că risipa alimentară reprezintă o problemă majoră, argumentând prin faptul că țara noastră aruncă anual 5 milioane de tone de alimente, ocupând astfel locul 9 în clasamentul risipei, la nivelul Uniunii Europene.

Deputatul liberal a precizat că în perioada următoare vor fi aduse modificările necesare la Legea privind diminuarea risipei alimentare, pe care a inițiat-o în primul mandat de parlamentar.

”Risipa alimentară este o problemă majoră ce are consecinţe asupra tuturor, având efecte atât economiei, cât şi asupra mediului.  Țara noastră aruncă anual 5 milioane de tone de alimente, ocupând astfel locul 9 în clasamentul risipei, la nivelul UE.

Banca pentru Alimente este un serviciu social ce colectează gratuit bunuri de consum – alimente și produse de igienă personală, le triază și le pregătește pentru a fi distribuite rapid, gratuit, unui consumator final care are nevoie de ele. Sunt onorat că am colaborat cu activiștii inimoși care au pus bazele acestui proiect.

La invitația lui Sescu Gabriel, președintele Băncii pentru Alimente, împreună cu Diana Buzoianu și Daniel Gheorghe, parlamentari preocupați de lupta împotriva risipei alimentare, am vizitat sediul băncii din Otopeni. În perioada următoare, vom căuta să aducem modificările necesare la Legea privind diminuarea risipei alimentare, pe care am inițiat-o în primul mandat de parlamentar.

Lupta împotriva risipei alimentare este o datorie pe care o avem față de viitoarele generații. Suntem determinați să găsim cele mai bune soluții pentru folosirea rațională a resurselor. Spunem stop risipei!”, a declarat Florin-Alexandru Alexe, într-o postare pe Facebook.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2