Deputatul Mircea Dolha, scrisoare catre Patriarhul Daniel si IPS Justinian Chira

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mircea dolhaScrisoare deschisa

Catre,

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Si

Catre,

Inaltpreasfintitul Parinte Justinian, Episcopul Maramuresului si Satmarului

Desi zvonurile circulau de ceva mai multa vreme, marturisesc ca n-am vrut sa cred, cum sunt convins ca nici alti multi buni romani si buni crestini n-au vrut sa creada, ca vom ajunge pana la momentul hilar si in acelasi timp tragic in care alesii cetatenilor din Municipiul Baia Mare vor fi convocati sa ia parte la o sedinta extraordinara a Consiliului Local, programata a se tine duminica, 3 iulie, in Catedrala Ortodoxa “Sfanta Treime” din oras, pentru halucinantul motiv ca primarul reales si totodata arestat preventiv Catalin Chereches tine sa-si expuna concetatenii, alegatori si alesi, la un simulacru de ceremonie de depunere a juramantului pe Sfanta Scriptura, chiar in fata Altarului Sfintei Catedrale!

Preafericite Parinte Daniel si Inaltpreasfintite Parinte Justinian,

In calitate de crestin ortodox, de parlamentar de Baia Mare, de fost viceprimar si primar interimar al Baii Mari, am sprijinit, sprijin si desigur ca voi sprijini in continuare Biserica Ortodoxa Romana, insa declar cat se poate de ritos ca imi este imposibil sa inteleg carei conjuncturi astrale ii datoram faptul ca Biserica Ortodoxa s-ar putea expune, din simplul capriciu al unui cetatean cercetat in stare de retinere, unui ritual care ar putea fi foarte usor clasificat drept sacrilegiu. Fac astfel un apel catre Biserica Ortodoxa de a nu se implica in politica si justitia din Romania pentru a-si pastra echidistanta!

Biserica nu trebuie sa fie complice la un joc politicianist fatis, asa cum nu trebuie nici sa contribuie la construirea si consolidarea unui cult al personalitatii pentru nimeni, cu atat mai mult pentru un om arestat preventiv, care inca trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia in fata judecatorilor si nu in fata Altarului, fiindca, desigur, Catalin Chereches beneficiaza si acum de prezumtia de nevinovatie, ca orice alt cetatean, pana la o sentinta definitiva.

Am si eu sentimente de mila si compasiune fata de momentele grele prin care trec Catalin Chereches si mama sa, si am facut public in mai multe randuri acest lucru, dar asta nu ma poate impiedica sa afirm cu hotarare ca daca duminica, 3 iulie 2016, in Sfanta Catedrala din Baia Mare va avea loc intr-adevar sinistra si supra-realista adunare proiectata de catre primar, s-ar creea un precedent care ar putea compromite, pentru multa vreme, Biserica Ortodoxa Romana.

Justitia o fac judecatorii in Romania!
Politica o fac politicienii!
Iar Justitia Divina o face Dumnezeu!

Cat despre citatul biblic ce spune ca “Biserica vrea indreptarea pacatosului”, acesta nu-i face deloc cinste lui Catalin Chereches, pentru ca ar insemna ca il consideram deja “pacatos”. Ceea ce nu este corect, intrucat justitia nu l-a declarat inca vinovat printr-o sentinta definitiva.

Ca deputat ales in Parlamentul Romaniei, am initiat in anul 2013 o serie de amendamente pentru modificarea Constitutiei prin care am cerut  stipularea clara a faptului ca o familie este formata dintr-un barbat si o femeie, la fel cum sustine si Biserica Ortodoxa.

Nu mai bine, in locul actiunii comandate de domnul Chereches sa aiba loc duminica la Catedrala, sa organizam si la Baia Mare un mars de sustinere a familiei, cu participarea a mii de oameni, indiferent de apartenenta la o anumita religie, de orientarea politica, chiar si sustinatorii domnului primar???

Dincolo de impotrivirea unei minoritati absolute, o astfel de manifestare decenta a dreptului la normalitate nu interfereaza cu justitia, nu ingradeste drepturile nimanui, nu umileste pe nimeni, asa cum s-ar putea simti umiliti multi romani, daca planurile domnului Chereches se vor pune in practica.

Nimeni, sper eu, nu-si doreste ca Baia Mare si Romania sa apara in toata presa din lume cu o astfel de stire, oferind prilej „prietenilor nostri” pretundinari sa ne puna, iarasi, intr-o lumina de „tara a tuturor posibilitatilor”, de tara „a lui Dracula”, unde „ceremonii satanice” au loc in Catedrale, sub obladuirea oficialitatilor si a Clerului!

Stiti ca deloc intamplator, la doar 3 zile dupa acest ceremonial pe care domul Chereches il vrea organizat la Sfanta Catedrala, acesta implineste varsta de 38 de ani si ii spun de pe acum „La Multi Ani”, dar si ca va avea sigur posibilitatea sa jure in fata Altarului atunci cand se va casatori, bineinteles daca va dori acest lucru!

Preafericite Parinte Daniel si Inaltpreasfintite Parinte Justinian, cu evlavie va rog, opriti aceasta mascarada pana nu este prea tarziu.

Luati „toiagul” si-i alungati pe „negustori” din „Templu”!

Deputat – Mircea Dolha
Crestin ortodox

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. STEKO

  Amu’da-o dracului de,, cele sfinte”si arunca o privire cum se chelesc padurile patriei. Sau cum ti se ameninta supusii (ma rog, unu’din ei ce-i propune o bataie buna unei femei)
  .
  Hai ca multe-s de facut pina la,, intrarea” in biserica…

  Reply
 2. dilau

  prietene…, slaba scrisoare. 1. daca kake jura in catedrala lui daniel si justin e tot una pentru tine . de ce nu ne spui ca nu vei mai calca niciodata in catedrala si ca vei initia un proiect legislativ pentru injumatatirea gloantelor de la stat pentru biserica ortodoxa?. 2. in momentul in care romania v-a aproba casatoriile intre homo si lesbi parca te vad cum intri in greva foamei in catedrala , adica exact unde kake a jurat strimb. 3. tu vorbesti de “alungarea negustorilor”?, pai pe tine , kake si t… ar fi sa va alungam pentru a candida in ……..

  Reply
  1. dilau

   prietene ciprian dragos, incet- incet ma cam lasa memoria si jur ca nu mai stiu ce am scris in ” t…” adica unde am fost cenzurat. daca imi bat capul exista doar 3 posibilitati: tataru, tagarlas si tobosaru. fiind vorba de “negustori politici” pe primul il excludem din start – asta a fost toata viata cu ciuma rosie -. al doilea e liberal din ani in paste, adica doar cind sint alegeri. mai ramine ala care a batut toba mare., adica tobosaru. mai fratilor de la butoane, daca pe siteul asta nu se poate zice “tobosarul” eu zic sa puneti lacatul. frate ciprian, – macar odata-n viata crede-ma pe cuvint- daca continui asa o sa vina vremea cind o sa te intrebi “de ce ?”. fac pariu pe o bere online – din partea mea – si o bere adevarata la mustaciosul – din partea ta – ca abureala asta nu apare.

   Reply
  2. dilau

   prietene ciprian dragos, abureala a aparut deci sint bun de plata – stai linistit, eu nu fac ca prietenul attila – . “{Q}-” ai aici halba online promisa – pofta mare – vezi ca e “0-0 ” alcoolul l-am pastrat pentru mine. :))))) dar – eternul dar – acum imi dau seama ca pe linga memorie ma cam lasa si vazutu. m-ai cenzurat la “t….” iar acum vad ca ai facut-o si dupa “prietene”. hai s-o spun pe intelesul tuturor, poate asa trece de cenzura: pe primele 3 locuri a traseistilor politici bm/mm sint: un macelar, un tobosar si unul care acum e ascuns, ordinea chiar nu mai conteaza.

   Reply
 3. dilau

  4. prietene dolha, ca acum mi-a picat fisa. vorbesti de dumnezeu dar vad ca faci misto. omul e ascuns su ii urezi “la multi ani”, poate ne spui si unde.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *