Deputatul Vlad Durus ia atitudine: Politia nu trebuie sa fie serviciu de voluntariat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Anularea sporului de continuitate pentru politisti de catre guvernarea PSD-ALDE a dus la aparitia unor anomalii. Multe sectii de politie din mediul rural sunt inchise dupa terminarea programul normal de lucru.

Maramuresul e unul dintre cele mai lovite judete pentru ca inregistreaza cea mai mica medie de politisti la 100.000 de locuitori. E cu mult sub judetele limitrofe Satu Mare, Bistrita-Nasaud sau Salaj. Media pe tara este de 265 de politisti la 100.000 de locuitori. In Maramures media este de 194 de politisti la 100.000 de locitori…

„Ne dorim sa fim in siguranta fiecare dintre noi, dar trebuie sa intelegem ca acest lucru nu este posibil cat timp politistii sunt transformati in voluntari. Unui politist pe care-l vei solicita in miez de noapte la o interventie, fara ca sa-l platesti, nu poti sa-i ceri operativitate sau alt sacrificiu. Va interveni pentru ca-si va respecta munca, dar va simti ca noi, ca tara, ne batem joc de el.

Din pacate, aici a coborat Guvernul PSD-ALDE politica de stat: la umilinta. Ii umilim pe bolnavi, pe mamele care se afla in concediu de maternitate, pe persoanele cu handicap, iar acum si pe politisti. S-a ajuns aici pentru ca atunci cand guvernantii au dat legea salarizarii nu au calculat efectele. USR a previzionat inca din momentul dezbaterii in Parlament ca legea va crea haos, fiind singurul partid care a votat impotriva acestei legi”, a declarat deputatul USR de Maramures, Vlad Durus.

Parlamentarul aminteste de situatia creata la Borsa, un oras greu sub aspectul asigurarii unui climat de siguranta si liniste. Sectia oraseneasca de Politie a ramas cu doar 32 de angajati, la o populatie de peste 27.000 de locuitori. Daca ne raportam la media nationala a efectivelor politienesti la 100.000 de cetateni, Borsa ar trebui sa aiba 71 de angajati. Dintre angajatii actuali, doar 16 fac parte din echipa operativa.

„Anul trecut Borsa a pierdut prin pensionare 10 politisti cu experienta. In parte, acest numar a fost acoperit cu tineri, dar acestia au nevoie de timp pentru a ajunge la un anumit nivel. Spun cu toata responsabilitatea ca in Maramures conducerea IPJ nu poate sa asigure si drepturile politistilor si siguranta cetateanului in mod optim. Vina apartine Ministerului de Interne.

Avem pretentia ca politistul sa ne apere, dar atunci trebui sa-i asiguram confortul pentru a face acest lucru.  Cei care gestioneaza probleme Ministerului de Interne trebuie sa inteleaga ca in aceasta zona, turistica si de frontiera, este nevoie de siguranta. Un climat de securitate ofera turistului un motiv in plus sa ne viziteze”, a opinat parlamentarul USR, Vlad Durus.

Acesta a cerut printr-o interpelare adresata ministrului Carmen Dan o revizuire a politicii de personal si gasirea de solutii pentru ca politistii sa fie recompensati pentru interventiile facute in afara orelor de program.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2