Deputatul Vlad Emanuel DURUȘ: O săptămână cu victorii USR în Parlament

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

USR a înregistrat câteva succese mari săptămâna aceasta în Parlament și la CCR. Două legi depuse de USR – „Legea Mirosurilor” și „DNA-ul Pădurilor” au fost adoptate de ambele camere ale Parlamentului și merg spre promulgare de către Președinte. O altă lege inițiată de USR, o lege anti-birocrație și pro-antreprenoriat, a fost validată de către Curtea Constituțională, după ce a fost atacată de către PNL și Klaus Iohannis.

„Cred că această săptămâna arată cum ar funcționa Parlamentul după alegerile parlamentare, când USR va ajunge la guvernare. S-a legiferat, în sfârșit, în interesul cetățenilor. „Legea Mirosurilor” este o victorie în domeniul protecției mediului și al calității vieții! Este un instrument important pentru toți românii care se confruntă cu problemele cauzate de poluarea olfactivă. Fie că vorbim de gropile de gunoi, de fermele de porci, de fabricile de cauciuc sau de ale activități cu puternic impact, sănătatea și calitatea vieții a sute de mii de români ce locuiesc în proximitatea acestor poluatori are de suferit. Pot să vă dau exemplul concret al recentelor arderi de gunoi de lângă Baia Mare”, declară deputatul USR Maramureș, Vlad Duruș.

Această lege stabilește unele reglementări clare referitoare la măsurarea și monitorizarea disconfortului, precum și la prevenirea, eliminarea sau reducerea acestuia, astfel încât acesta să nu afecteze sănătatea populației și mediul în ansamblul său. Legea stabilește obligații atât pentru operatorii economici a căror activitate generează mirosuri, cât și pentru autoritățile publice.

„Despre DNA-ul Pădurilor am mai vorbit. Este mare nevoie de această instituție, mai ales în județul nostru, în Maramureș. Se taie anual 38,6 milioane metri cubi de lemn, dublu față de cifrele oficiale, din care aproximativ jumătate sunt păduri din Transilvania, iar Maramureşul ocupă primul loc la tăierile ilegale. Raportul RISE Proiect este grăitor în acest sens. Aproape un milion de metri cubi de lemn a fost exploatat ilegal în ultimii opt ani în Maramureș. Este echivalentul unei păduri de 2500 de hectare care a dispărut complet. O pagubă de aproximativ 40 de milioane de euro. Ce a făcut statul român împotriva acestei mafii până acum? Aproape nimic – doar câteva dosare pe infracționalitate forestieră, cu un volum total departe de dimensiunea prejudiciului și ZERO dosare pe restul infracțiunilor de mediu”, mai spune deputatul Duruș.

Legea pro-antreprenoriat inițiată de USR permite înființarea unei a doua firme fără să mai fie nevoie de o rudă ca asociat simbolic cu 0,1% din firmă, respectiv să se înființeze o firmă fără permisiunea tuturor vecinilor dacă nu desfășoară activitate comercială la sediu. De asemenea, legea elimină restricția de a avea o singură firmă per cameră, ceea ce înseamnă că vor putea fi înființate mai multe firme la aceeași adresă.

România are nevoie ca de aer de cât mai multe noi afaceri dacă vrem să sperăm la o recuperare economică sănătoasă. Este un pas mic pentru oamenii care vor să întreprindă în țara aceasta. Următorul pas este digitalizarea. Vrem ca ziua în care întreprinzătorii își vor deschide afaceri ca în Estonia și în Marea Britanie, pe internet, în 20 de minute, să vină cât mai repede, au transmis inițiatorii.

Biroul de presă Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Vioara cu Goarna

    Mda ,, legea mirosurilor ,, … Ma bucura faptul ca mirosul creierilor incinse din parlament s=a concretizat cu o lege , inseamna ca se ,, munceste ,, … Reducand la pamflet aceasta stire ar fi … Intr-un oras mort economic , mirosul care persista este de la florile plantate de primar , poate obiectivul este social rentabil turistic , o alternativa la cimitirul vesel din Sapantza , adica ne sta bine cu floarea in gura … Exodul romanilor , desertul economic in continua crestere de 30 de ani , intr-un cuvant diaspora poate crede ca initiatorul acestei legi este reincarnarea lui Moise [ 40 de ani prin pustiu ] …Concret si de fapt , la cate menajere si spalatori de dosuri sunt in occident , legea mirosurilor se potriveste ,, manusa ,, …Concluzia … ,, Greselile politicianului sunt crime , caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati , se impiedica dezvoltarea unei tari intregi si se impiedica pt. zeci de ani inainte , viitorul ei . ,, = Mihai Eminescu =

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2