Deputatul Vlad Emanuel DURUȘ: USR are soluții de eliminare a pensiilor speciale și după decizia CCR

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

USR pregătește un nou pachet de legi care să elimine pensiile speciale, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional proiectul de abrogare a acestora, anunțat cu mult populism de PSD și PNL în Parlament.

Duruș spune că USR a avertizat atunci asupra neconstituționalității legii de abrogare a pensiilor speciale, în forma în care a fost aceasta adoptată. Rezultatul este că „specialii”, cu președintele CCR în frunte, își vor putea încasa în continuare, așadar, pensiile de mii de euro, grație jocului dublu.

„Probabil că motivele invocate de CCR sunt atât de ordin procedural, cât și de fond. Vom vedea motivarea. În ce privește rigorile procedurale, proiectul includea și pensiile speciale ale parlamentarilor. Pentru a respecta procedurile constituționale, acestea trebuiau să fie eliminate în plenul reunit, dar proiectul acesta a fost votat separat de Senat și de Camera Deputaților. Nici nu trebuia să fii specialist în drept ca să realizezi că nu s-au respectat rigorile legale pentru adoptarea acestei legi”, menționează Vlad Duruș, membru în comisia juridică a Camerei Deputaților.

USR are încă din mai 2017 un proiect distinct pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar solicitările noastre de a-l pune pe ordinea de zi a ședințelor de plen reunit au fost respinse în mod repetat. Prin reprezentanții săi din birourile permanent reunite, USR va solicita convocarea de urgență a plenului reunit pentru a adopta acel proiect de lege.

Dacă posibilitatea eliminării pensiilor speciale pentru mai multe categorii a fost blocată, cel puțin pentru moment, prin jocul din Parlament, USR solicită PSD și PNL ca măcar să susțină proiectul USR de impozitare a tuturor categoriilor de pensii speciale în plată care depășesc un anumit nivel. Este timpul să ofere românilor și altceva decât minciuni și ipocrizie!

USR are soluțiile și pentru eliminarea pensiilor speciale. Parlamentarii USR au pregătit deja un pachet de legi perfect constituțional care să rezolve o dată pentru totdeauna această problemă și îl vor depune la începutul săptămânii următoare.

Reamintim că pensiile de serviciu ale magistraților și militarilor nu pot fi eliminate, conform unor decizii anterioare ale Curții Constituționale, dar și în concordanță cu practicile internaționale. Acestea pot fi însă plafonate și impozitate pentru a nu ajunge în situația unor pensii nesimțite, uneori mai mari decât venitul din timpul activității persoanelor care le primesc.

Biroul de presă Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Myky

    Cand se da decretul pentru detinuti cand se va gandi cineva la acei oameni lipsiti de libertate care sunt inchisi nevinovati si sunt acolo doar pentru ca asa a vrut domni procurori si nu le dau drumu pentru ca le este teama ca nu cumva sa fie dati in judecata pentru ca au facut inchisoare nevinovati cum se poate ca un procuror sa faca asa ceva nu au un motiv bun sa spuna pentru ce au facut acei oameni inchisoare daca ei sunt nevinovati

    Reply
  2. Dinu

    Speciale pentru unii , mizerabile pentru cei care au muncit o viata. Cu ce este mai special unu ca altul ? E doar o chestie de alegere profesionala , nimeni nu e fortat sa aleaga o profesie. Ai platit taxe mai multe poti avea o pensie mai mare sau poti cotiza pentru pensie privata.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2