Der Spiegel: Germania ar putea impune Daimler o amenda de 3,75 miliarde de euro din cauza scandalului emisiilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, a amenintat ca va amenda producatorul auto Daimler cu 3,75 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) din cauza scandalului privind emisiile motoarelor disele, a anuntat vineri revista Der Spiegel, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Luna trecuta, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Daimler sa recheme la service autovehiculele comerciale usoare Mercedes Vito echipate cu motoare diesel Euro 6 de 1,6 litri deoarece aveau instalate dispozitive capabile sa reduca emisiile in cadrul testelor de laborator.

Grupul Daimler a respins acuzatiile si a anuntat ca va contesta decizia, inclusiv la Tribunal, daca va fi necesar. De asemenea, producatorul auto a dat asigurari ca va coopera pe deplin cu autoritatile, dar nu a precizat cate vehicule sunt afectate de rechemarea la service.

Der Spiegel, citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, a precizat ca Andreas Scheuer s-a intalnit luni cu seful Daimler, Dieter Zetsche, in spatele usilor inchise, si l-a intrebat cate masini si autovehiculele comerciale usoare Mercedes trebuie reparate.

Ministrul german al Transporturilor si-a exprimat temerile ca ar putea fi afectate in total 750.000 de vehicule Mercedes iar amenda impusa va fi de pana la 5.000 euro per masina.

Revista germana sustine ca exista dovezi ca sunt afectate si motoarele diesel ale modelelor Mercedes C-Class iar reprezentantii Daimler se vor intalni luna aceasta cu Scheuer pentru a da explicatii.

Cel putin 80.000 de vehicule vor fi rechemate la service, conform Der Spiegel.

Dupa ce Volkswagen a recunoscut ca, in perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate in prezent in circulatie in Germania.

Analistii sustin ca la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat cand temperatura exterioara coboara sub un anumit nivel. Conform normelor europene in vigoare, aceasta procedura nu este permisa decat in situatia in care permite evitarea unui accident sau pagubelor produse motorului. In consecinta, Guvernul german a cerut producatorilor auto sa revizuiasca acest mecanism.

In 2017, Daimler a rechemat la service in mod voluntar trei milioane vehicule din Europa care incalcau standardele privind emisiile. Masurile au fost luate pentru a reduce emisiile de oxid de azot, care provoaca probleme respiratorii, a anuntat Daimler.

Board-ul Daimler a aprobat masuri de reducere a poluarii provocate de motoarele diesel in Europa, inclusiv o investitie de 220 de milioane de euro pentru a moderniza peste trei milioane de vehicule Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, in Cugir si Sebes.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *